1
Breng 2 kookpotten water aan de kook: één voor de pasta en de andere met 1,2 l water en de verkruimelde bouillonblokjes.
2
Spoel de erwtjes onder warm water, dompel ze in de bouillon en reken 5 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en houd 1 dl bouillon apart.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Verwarm een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmfilets in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant op een hoog vuur dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
5
Mix ⅔ van de erwtjes fijn met de room, de bouillon, muntblaadjes en citroensap naar eigen smaak. Warm deze saus lichtjes op en breng ze verder op smaak.
6
Serveer de tagliatelle met de saus, de hele erwtjes en de licht verkruimelde zalm. Werk af met munt en/of geraspte citroenzeste.
1
Breng 2 kookpotten water aan de kook: één voor de pasta en de andere met 1,2 l water en de verkruimelde bouillonblokjes.
2
Spoel de erwtjes onder warm water, dompel ze in de bouillon en reken 5 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en houd 1 dl bouillon apart.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Verwarm een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmfilets in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant op een hoog vuur dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
5
Mix ⅔ van de erwtjes fijn met de room, de bouillon, muntblaadjes en citroensap naar eigen smaak. Warm deze saus lichtjes op en breng ze verder op smaak.
6
Serveer de tagliatelle met de saus, de hele erwtjes en de licht verkruimelde zalm. Werk af met munt en/of geraspte citroenzeste.