1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de kerstomaten in een grote ovenschaal en prik ze in met een scherp mes. Meng er 2 el olijfolie, de suiker en een beetje zout onder. Voeg de olijven toe en 1 bussel basilicum. Schuif 25 min. in de oven.
2
Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze onder koud water en doe ze in een grote slakom.
3
Breng de ricotta op smaak met de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, 2 el olijfolie, peper en zout. Roer onder de pasta en voeg de geroosterde tomaten-olijvenmix toe, samen met de rest van het basilicum.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: Moet of mag het sneller gaan? Meng de tomaten en de olijven gewoon rauw onder de salade.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de kerstomaten in een grote ovenschaal en prik ze in met een scherp mes. Meng er 2 el olijfolie, de suiker en een beetje zout onder. Voeg de olijven toe en 1 bussel basilicum. Schuif 25 min. in de oven.
2
Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze onder koud water en doe ze in een grote slakom.
3
Breng de ricotta op smaak met de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, 2 el olijfolie, peper en zout. Roer onder de pasta en voeg de geroosterde tomaten-olijvenmix toe, samen met de rest van het basilicum.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: Moet of mag het sneller gaan? Meng de tomaten en de olijven gewoon rauw onder de salade.