Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGriekse gyros met varkensspiering
Delhaize logo
  • Griekse gyros met varkensspiering
    B

Griekse gyros met varkensspiering

door Jelle
Griekse gyros met varkensspieringB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 varkensspieringen
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/4 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 witte uien
  • 1 citroen
  • 2 takjes munt
  • 4 pitabroodjes
  • 400 g diepvries ovenfrieten
  • 500 g volle natuuryoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 2 varkensspieringen
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/4 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 witte uien
  • 1 citroen
  • 2 takjes munt
  • 4 pitabroodjes
  • 400 g diepvries ovenfrieten
  • 500 g volle natuuryoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • 1 el gedroogde oregano

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper 1 witte ui en snijd de ontpitte paprika in fijne lange plakjes. Meng ze met het vlees in reepjes, 3 el olijfolie, de oregano, de komijn en gerookte paprika. Laat rusten.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de frietjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
3
Meng de yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, de ontpitte en geraspte komkommer, peper en zout.
4
Meng de tomaten in partjes met ½ gesnipperde witte ui, 2 el olijfolie, zout, peper en een beetje citroensap (naar eigen smaak).
5
Fruit het vlees en de groenten gedurende 4 à 5 min. op een hoog vuur in een grote braadpan. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
6
Serveer de gyros met de frietjes, de broodjes, de tomatensalade, citroenpartjes en de yoghurtsaus. Werk af met munt.
7
Tip: Heb je tijd? Laat het vlees enkele uren in de koelkast marineren en voeg er een zuur element aan toe (citroensap, rodewijnazijn of yoghurt), zo wordt het malser.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper 1 witte ui en snijd de ontpitte paprika in fijne lange plakjes. Meng ze met het vlees in reepjes, 3 el olijfolie, de oregano, de komijn en gerookte paprika. Laat rusten.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de frietjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
3
Meng de yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, de ontpitte en geraspte komkommer, peper en zout.
4
Meng de tomaten in partjes met ½ gesnipperde witte ui, 2 el olijfolie, zout, peper en een beetje citroensap (naar eigen smaak).
5
Fruit het vlees en de groenten gedurende 4 à 5 min. op een hoog vuur in een grote braadpan. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
6
Serveer de gyros met de frietjes, de broodjes, de tomatensalade, citroenpartjes en de yoghurtsaus. Werk af met munt.
7
Tip: Heb je tijd? Laat het vlees enkele uren in de koelkast marineren en voeg er een zuur element aan toe (citroensap, rodewijnazijn of yoghurt), zo wordt het malser.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5,2 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht