1
Snijd de kippenbouten ter hoogte van het gewricht in 2 en bak ze aan beide kanten kort goudbruin, in een stoofpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en fruit de gesnipperde uien en de geplette teentjes knoflook 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Bestrooi met ½ kl kaneel en de gember, meng 1 min. en schep de kip terug in de stoofpan. Overgiet met water tot de kip net bedekt is en voeg de hele takjes peterselie, koriander en saffraan toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat gedurende 35 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal het deksel van de pan en kook nog 10 min.
2
Haal de kruiden uit de stoofpan. Houd de stukken kip apart, filter de bouillon en bewaar de uien. Zet de gefilterde bouillon terug op het vuur en laat hem ± 15 min. op een vrij hoog vuur inkoken, tot hij goed ingedikt is en er nog maar enkele el overblijven.
3
Hak de amandelen heel grof, met een mes. Gril ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Trek het vlees van de kip in een grote slakom in stukken. Meng er de uien, de ingekookte bouillon, de amandelen, de fijne suiker, het oranjebloesemwater, peper en zout onder. Voeg de eieren toe, meng opnieuw en breng verder op smaak.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer met behulp van een penseel een springvorm in met gesmolten boter. Stapel 5 beboterde brickvellen op elkaar in de bakvorm. Voeg de vulling toe, strijk glad en bedek met 2 beboterde brickvellen. Druk de randen van de pastilla goed dicht, beboter de bovenkant en schuif 30 min. in de oven.
6
Ontvorm de pastilla en besprenkel ze met honing. Bestuif met bloemsuiker en kaneel en dien warm op.
1
Snijd de kippenbouten ter hoogte van het gewricht in 2 en bak ze aan beide kanten kort goudbruin, in een stoofpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en fruit de gesnipperde uien en de geplette teentjes knoflook 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Bestrooi met ½ kl kaneel en de gember, meng 1 min. en schep de kip terug in de stoofpan. Overgiet met water tot de kip net bedekt is en voeg de hele takjes peterselie, koriander en saffraan toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat gedurende 35 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal het deksel van de pan en kook nog 10 min.
2
Haal de kruiden uit de stoofpan. Houd de stukken kip apart, filter de bouillon en bewaar de uien. Zet de gefilterde bouillon terug op het vuur en laat hem ± 15 min. op een vrij hoog vuur inkoken, tot hij goed ingedikt is en er nog maar enkele el overblijven.
3
Hak de amandelen heel grof, met een mes. Gril ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Trek het vlees van de kip in een grote slakom in stukken. Meng er de uien, de ingekookte bouillon, de amandelen, de fijne suiker, het oranjebloesemwater, peper en zout onder. Voeg de eieren toe, meng opnieuw en breng verder op smaak.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer met behulp van een penseel een springvorm in met gesmolten boter. Stapel 5 beboterde brickvellen op elkaar in de bakvorm. Voeg de vulling toe, strijk glad en bedek met 2 beboterde brickvellen. Druk de randen van de pastilla goed dicht, beboter de bovenkant en schuif 30 min. in de oven.
6
Ontvorm de pastilla en besprenkel ze met honing. Bestuif met bloemsuiker en kaneel en dien warm op.