Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRavioli met foie gras en wortelen, saus met exotisch fruit
Delhaize logo
  • Ravioli met foie gras en wortelen, saus met exotisch fruit
    C

Ravioli met foie gras en wortelen, saus met exotisch fruit

door Line Couvreur
Ravioli met foie gras en wortelen, saus met exotisch fruitC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 80 g eendenlever
  • 20 g gember
  • 1 rijpe mango
  • 2 passievruchten
  • 4 takjes koriander
  • 125 g gezeefde bloem
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 150 g wortelen
  • 80 g eendenlever
  • 20 g gember
  • 1 rijpe mango
  • 2 passievruchten
  • 4 takjes koriander
  • 125 g gezeefde bloem
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 150 g wortelen

Begin met koken

: 50 min. (+ 1 u rusttijd en droogtijd)
1
Strooi de bloem en het zout in een hoopje op het werkblad. Maak een kuiltje en giet er, al knedend, beetje bij beetje 8 cl water bij. Kneed tot een homogeen en elastisch deeg (pas de hoeveelheden indien nodig aan). Vorm een bal, dek af met een keukendoek en laat 30 min. rusten. Rol het deeg tot een worst en snijd ze in 12 porties. Bestuif het werkblad met bloem, rol de deegstukken heel fijn uit met een deegrol en snijd er cirkels van 10 cm uit met een uitsteekring.
2
Snijd de wortelen in dikke schijfjes en verkruimel ze in de hakmolen tot kleine stukjes. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een antiaanbakpan met de olijfolie, tot ze ā€˜al denteā€™ zijn. Schep ze in een schaal en meng ze met de foie gras in blokjes. Breng verder op smaak.
3
Dresseer 1 lepeltje vulling in het midden van 1 deegcirkeltje en bevochtig de rand heel lichtjes. Breng 4 punten van de rand samen om een ravioli te vormen en druk ze goed vast. Maak 12 ravioli op dezelfde manier en laat ze minstens 30 min. in de koelkast drogen, zonder ze af te dekken.
4
Snijd het vruchtvlees van de mango in stukken en doe ze in de beker van de hakmolen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de hakmolen. Voeg de sojasaus toe en mix fijn tot een coulis.
5
Breng water aan de kook in een grote sauteerpan. Dompel er voorzichtig de ravioli in en schep ze met een schuimspaan uit het water zodra ze komen bovendrijven.
6
Dresseer een beetje coulis op de borden, leg er de ravioli bovenop en voeg de passievruchtenpulp toe. Bestrooi met een beetje Espelettepeper, werk af met koriander en serveer.
7
Tip: Vervang de wortelen eventueel door pompoen en/of werk af met enkele granaatappelpitjes.
1
Strooi de bloem en het zout in een hoopje op het werkblad. Maak een kuiltje en giet er, al knedend, beetje bij beetje 8 cl water bij. Kneed tot een homogeen en elastisch deeg (pas de hoeveelheden indien nodig aan). Vorm een bal, dek af met een keukendoek en laat 30 min. rusten. Rol het deeg tot een worst en snijd ze in 12 porties. Bestuif het werkblad met bloem, rol de deegstukken heel fijn uit met een deegrol en snijd er cirkels van 10 cm uit met een uitsteekring.
2
Snijd de wortelen in dikke schijfjes en verkruimel ze in de hakmolen tot kleine stukjes. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een antiaanbakpan met de olijfolie, tot ze ā€˜al denteā€™ zijn. Schep ze in een schaal en meng ze met de foie gras in blokjes. Breng verder op smaak.
3
Dresseer 1 lepeltje vulling in het midden van 1 deegcirkeltje en bevochtig de rand heel lichtjes. Breng 4 punten van de rand samen om een ravioli te vormen en druk ze goed vast. Maak 12 ravioli op dezelfde manier en laat ze minstens 30 min. in de koelkast drogen, zonder ze af te dekken.
4
Snijd het vruchtvlees van de mango in stukken en doe ze in de beker van de hakmolen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de hakmolen. Voeg de sojasaus toe en mix fijn tot een coulis.
5
Breng water aan de kook in een grote sauteerpan. Dompel er voorzichtig de ravioli in en schep ze met een schuimspaan uit het water zodra ze komen bovendrijven.
6
Dresseer een beetje coulis op de borden, leg er de ravioli bovenop en voeg de passievruchtenpulp toe. Bestrooi met een beetje Espelettepeper, werk af met koriander en serveer.
7
Tip: Vervang de wortelen eventueel door pompoen en/of werk af met enkele granaatappelpitjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 195 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 3,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 195 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 3,9 g
Lactose vrij
Voorgerecht