⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSnelle veggierisotto met kerstomaten
Delhaize logo
  • Snelle veggierisotto met kerstomaten
    C

Snelle veggierisotto met kerstomaten

Snelle veggierisotto met kerstomatenC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g kerstomaten
  • 4 sjalotten
  • 50 g rucola
  • 1 biocitroen
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 100 g mascarpone
  • 400 g risottorijst
  • 4 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 250 g kerstomaten
  • 4 sjalotten
  • 50 g rucola
  • 1 biocitroen
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 100 g mascarpone
  • 400 g risottorijst
  • 4 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 10 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Fruit de gehakte sjalotjes 1 min. in een stoofpan, met de olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng en voeg de gehalveerde kerstomaten toe. Meng 2 min., overgiet met 1,2 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, geraspte citroenzeste en geperst citroensap (naar eigen smaak). Breng aan de kook en laat 18 min. zonder deksel sudderen.
2
Voeg de parmigiano toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten (zet de pan niet terug op het vuur). Meng, voeg de mascarpone toe, de grofgehakte rucola en meng opnieuw.
3
Breng verder op smaak en dien meteen op.
4
Tip: Houd een beetje rucola en/of citroenzeste apart voor de afwerking.
1
Fruit de gehakte sjalotjes 1 min. in een stoofpan, met de olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng en voeg de gehalveerde kerstomaten toe. Meng 2 min., overgiet met 1,2 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, geraspte citroenzeste en geperst citroensap (naar eigen smaak). Breng aan de kook en laat 18 min. zonder deksel sudderen.
2
Voeg de parmigiano toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten (zet de pan niet terug op het vuur). Meng, voeg de mascarpone toe, de grofgehakte rucola en meng opnieuw.
3
Breng verder op smaak en dien meteen op.
4
Tip: Houd een beetje rucola en/of citroenzeste apart voor de afwerking.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 233 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 233 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,9 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht