1
Fruit de gehakte sjalotjes 1 min. in een stoofpan, met de olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng en voeg de gehalveerde kerstomaten toe. Meng 2 min., overgiet met 1,2 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, geraspte citroenzeste en geperst citroensap (naar eigen smaak). Breng aan de kook en laat 18 min. zonder deksel sudderen.
2
Voeg de parmigiano toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten (zet de pan niet terug op het vuur). Meng, voeg de mascarpone toe, de grofgehakte rucola en meng opnieuw.
3
Breng verder op smaak en dien meteen op.
4
Tip: Houd een beetje rucola en/of citroenzeste apart voor de afwerking.
1
Fruit de gehakte sjalotjes 1 min. in een stoofpan, met de olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng en voeg de gehalveerde kerstomaten toe. Meng 2 min., overgiet met 1,2 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, geraspte citroenzeste en geperst citroensap (naar eigen smaak). Breng aan de kook en laat 18 min. zonder deksel sudderen.
2
Voeg de parmigiano toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten (zet de pan niet terug op het vuur). Meng, voeg de mascarpone toe, de grofgehakte rucola en meng opnieuw.
3
Breng verder op smaak en dien meteen op.
4
Tip: Houd een beetje rucola en/of citroenzeste apart voor de afwerking.