⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLepelhapjes met knapperige groenten en truffelmayonaise
Delhaize logo
  • Lepelhapjes met knapperige groenten en truffelmayonaise
    A

Lepelhapjes met knapperige groenten en truffelmayonaise

door Line Couvreur
Lepelhapjes met knapperige groenten en truffelmayonaiseA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 150 g knolselder (nettogewicht, geschild)
  • 2 lente-uien
  • 1 biocitroen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1/2 kl rietsuiker in kristalvorm
  • 30 g ontpitte kalamonolijven
  • 1 el truffelmayonnaise
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 150 g knolselder (nettogewicht, geschild)
  • 2 lente-uien
  • 1 biocitroen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1/2 kl rietsuiker in kristalvorm
  • 30 g ontpitte kalamonolijven
  • 1 el truffelmayonnaise
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de geschilde knolselder in heel kleine blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olijfolie, tot ze lichtjes goudbruin zijn en nog knapperig. Laat afkoelen.
2
Rasp de helft van de citroenzeste fijn. Schil de citroen à vif, snijd hem in stukken, verwijder de pitjes en doe het vruchtvlees in de beker van de mixer of van een hakmolen. Voeg de zeste toe, 1 el olijfolie, de rietsuiker, peper, zout en mix fijn. Voeg 40 g hazelnoten toe en mix opnieuw, tot een pasta.
3
Hak de olijven en de rest van de hazelnoten grof. Houd apart.
4
Meng de afgekoelde knolselderblokjes met de truffelmayonaise en de ultrafijngesnipperde lente-uitjes.
5
Dresseer net voor het opdienen het hazelnotencondiment op amuse-lepeltjes, eventueel in de vorm van een quenelle. Voeg knolselder toe en werk af met de gehakte hazelnoten en olijven.
6
Tip: Geef je lepelhapjes een luxe toets: werk ze af met een beetje carpaccio van truffel in olie.
1
Snijd de geschilde knolselder in heel kleine blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olijfolie, tot ze lichtjes goudbruin zijn en nog knapperig. Laat afkoelen.
2
Rasp de helft van de citroenzeste fijn. Schil de citroen à vif, snijd hem in stukken, verwijder de pitjes en doe het vruchtvlees in de beker van de mixer of van een hakmolen. Voeg de zeste toe, 1 el olijfolie, de rietsuiker, peper, zout en mix fijn. Voeg 40 g hazelnoten toe en mix opnieuw, tot een pasta.
3
Hak de olijven en de rest van de hazelnoten grof. Houd apart.
4
Meng de afgekoelde knolselderblokjes met de truffelmayonaise en de ultrafijngesnipperde lente-uitjes.
5
Dresseer net voor het opdienen het hazelnotencondiment op amuse-lepeltjes, eventueel in de vorm van een quenelle. Voeg knolselder toe en werk af met de gehakte hazelnoten en olijven.
6
Tip: Geef je lepelhapjes een luxe toets: werk ze af met een beetje carpaccio van truffel in olie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 219 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 4,2 g - Eiwitten: 3,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 219 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 4,2 g - Eiwitten: 3,3 g
Vegetarisch
Hapjes