1
Hak de ui, de knoflook en ½ bussel koriander. Mix ze met de goed uitgelekte kikkererwten, 2 el olijfolie, 1 kl baharat en de Lemon pepper in de beker van de mixer of de hakmolen fijn tot een deeg. Vorm kleine quenelles met behulp van 2 lepels. Bekleed een schaal met bakpapier, verdeel er de quenelles over en zet ze in de diepvriezer.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in 4 lange parten, snijd het vruchtvlees lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met 3 el olijfolie, bestrooi ze met 2 afgestreken kl baharat en een beetje geraspte citroenzeste. Schuif 30 min. in de oven.
3
Strooi de tabouleh in een grote slakom, overgiet hem met kokend water tot hij net bedekt is en laat wellen.
4
Hak 1 bussel koriander, de bladpeterselie en de munt fijn. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Schep alles bij de tabouleh, besprenkel met het sap van de limoen en 2 el olijfolie. Meng, breng verder op smaak en laat in de koelkast rusten.
5
Mix het vruchtvlees van de aubergines in de beker van de mixer fijn met 5 el olijfolie, de tahini en citroensap naar eigen smaak. Breng verder op smaak.
6
Bak de falafels kort in de hete olie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze met de baba ganoush, de tabouleh, de in de broodrooster verwarmde broden, limoenpartjes en eventueel de rest van de verse kruiden.
1
Hak de ui, de knoflook en ½ bussel koriander. Mix ze met de goed uitgelekte kikkererwten, 2 el olijfolie, 1 kl baharat en de Lemon pepper in de beker van de mixer of de hakmolen fijn tot een deeg. Vorm kleine quenelles met behulp van 2 lepels. Bekleed een schaal met bakpapier, verdeel er de quenelles over en zet ze in de diepvriezer.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in 4 lange parten, snijd het vruchtvlees lichtjes in en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met 3 el olijfolie, bestrooi ze met 2 afgestreken kl baharat en een beetje geraspte citroenzeste. Schuif 30 min. in de oven.
3
Strooi de tabouleh in een grote slakom, overgiet hem met kokend water tot hij net bedekt is en laat wellen.
4
Hak 1 bussel koriander, de bladpeterselie en de munt fijn. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Schep alles bij de tabouleh, besprenkel met het sap van de limoen en 2 el olijfolie. Meng, breng verder op smaak en laat in de koelkast rusten.
5
Mix het vruchtvlees van de aubergines in de beker van de mixer fijn met 5 el olijfolie, de tahini en citroensap naar eigen smaak. Breng verder op smaak.
6
Bak de falafels kort in de hete olie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze met de baba ganoush, de tabouleh, de in de broodrooster verwarmde broden, limoenpartjes en eventueel de rest van de verse kruiden.