1
Meng de misopasta met 1 dl water en de kalfsfond in een stoofpan. Voeg de speksneetjes toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Rol het gehakt intussen tot kleine balletjes. Snijd de shiitakes in stukken. Kort de lente-uitjes in en snijd ze in de lengte fijn. Ontpit de rode peper en snijd hem in 2. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp in een kom. Bewaar enkel het sap.
3
Haal het spek uit de bouillon. Voeg de shiitakes, de rode peper, de uien, de gehaktballetjes, citroensap naar eigen smaak en het gembersap toe. Laat 10 min. pruttelen.
4
Dompel de eieren in een ruime steelpan met kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in ijskoud water schrikken.
5
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over heel grote kommen. Voeg de balletjes en de groenten met behulp van een schuimspaan toe en overgiet ze met bouillon. Werk elke kom af met 1 gepeld en doormidden gesneden zachtgekookt ei. Bestrooi met een snufje Espelettepeper en serveer.
1
Meng de misopasta met 1 dl water en de kalfsfond in een stoofpan. Voeg de speksneetjes toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Rol het gehakt intussen tot kleine balletjes. Snijd de shiitakes in stukken. Kort de lente-uitjes in en snijd ze in de lengte fijn. Ontpit de rode peper en snijd hem in 2. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp in een kom. Bewaar enkel het sap.
3
Haal het spek uit de bouillon. Voeg de shiitakes, de rode peper, de uien, de gehaktballetjes, citroensap naar eigen smaak en het gembersap toe. Laat 10 min. pruttelen.
4
Dompel de eieren in een ruime steelpan met kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in ijskoud water schrikken.
5
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over heel grote kommen. Voeg de balletjes en de groenten met behulp van een schuimspaan toe en overgiet ze met bouillon. Werk elke kom af met 1 gepeld en doormidden gesneden zachtgekookt ei. Bestrooi met een snufje Espelettepeper en serveer.