Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChinese soep met eieren
Delhaize logo

Chinese soep met eieren

Chinese soep met eieren
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g sluimererwten
  • 125 g verse minimaïs
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 150 g witte shimejichampignons
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 4 kl sesamzaadjes
  • 1,5 l water
  • 2 el sojasaus
  • 2 zakjes pasta voor misosoep Saitaku (2 x 18 g)
  • 4 el Chinese wokolie
  • 1 steeltje citroengras
  • 3 cm gember
  • 2 eieren
  • 4 kleine worteltjes
  • 1 ui
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 rode peper
  • 100 g sluimererwten
  • 125 g verse minimaïs
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 150 g witte shimejichampignons
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 4 kl sesamzaadjes
  • 1,5 l water
  • 2 el sojasaus
  • 2 zakjes pasta voor misosoep Saitaku (2 x 18 g)
  • 4 el Chinese wokolie
  • 1 steeltje citroengras
  • 3 cm gember
  • 2 eieren
  • 4 kleine worteltjes
  • 1 ui

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons. Houd apart.
2
Hak de ui en de gember fijn. Snijd de citroengrasstengel in de lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Fruit alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie. Voeg het water, het bouillonblokje en de misopasta toe. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.
3
Klop de eieren los in een karafje. Haal het citroengras uit de soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje staan. Meng de soep krachtig met een garde, tot ze als het ware kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot filamenten.
4
Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes en dien heet op.
1
Snijd de geschilde wortelen, de sluimererwten, de minimais en de aspergepunten fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons. Houd apart.
2
Hak de ui en de gember fijn. Snijd de citroengrasstengel in de lengte door en snijd de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Fruit alles 2 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met de olie. Voeg het water, het bouillonblokje en de misopasta toe. Breng aan de kook, voeg de groenten toe en laat 2 min pruttelen.
3
Klop de eieren los in een karafje. Haal het citroengras uit de soep, voeg de sojasaus toe en laat de stoofpan op een zacht vuurtje staan. Meng de soep krachtig met een garde, tot ze als het ware kolkt. Giet er voorzichtig de eieren in: ze stollen onmiddellijk tot filamenten.
4
Voeg de gesnipperde lente-uien toe, bestrooi met sesamzaadjes en dien heet op.
Nutritionele informatie
Energie: 179 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Herfst,Winter
Lunch