1
Maak het deeg: doe de bloem, de eieren, het water en het zout in de beker van de keukenrobot. Kneed 10 min. tot een soepele deegbal.
2
Doe de ontdooide garnalen in de beker van de gehaktmolen met de gehakte lente-uitjes (wit + malse groen), de ontpitte en gesnipperde rode peper, de sesamolie, het sap van de gember (geraspt en geperst) en de koriander. Mix tot een homogene massa. Giet over het gehakt en meng goed.
3
Deel het deeg in 4 porties. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol één portie zo dun mogelijk met een deegrol. Snijd in vierkanten met een zijde van 10 cm. Wrijf ze met een beetje maiszetmeel in, om ze op elkaar te kunnen leggen. Je hebt ± 30 stuks nodig.
4
Bevochtig de randen van de vierkanten, leg een balletje vulling in het midden en breng de punten samen. Bevestig de randen goed aan elkaar door de lucht te verdrijven. (Het is moeilijk om een kleinere hoeveelheid klaar te maken: vries de rest in).
5
Bak de wontons ± 3 min. in de olie op 160°C en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer er 3 per persoon, met de zoetzure saus, fijne slierten wortelen (met een schilmesje gesneden) en munt.
1
Maak het deeg: doe de bloem, de eieren, het water en het zout in de beker van de keukenrobot. Kneed 10 min. tot een soepele deegbal.
2
Doe de ontdooide garnalen in de beker van de gehaktmolen met de gehakte lente-uitjes (wit + malse groen), de ontpitte en gesnipperde rode peper, de sesamolie, het sap van de gember (geraspt en geperst) en de koriander. Mix tot een homogene massa. Giet over het gehakt en meng goed.
3
Deel het deeg in 4 porties. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol één portie zo dun mogelijk met een deegrol. Snijd in vierkanten met een zijde van 10 cm. Wrijf ze met een beetje maiszetmeel in, om ze op elkaar te kunnen leggen. Je hebt ± 30 stuks nodig.
4
Bevochtig de randen van de vierkanten, leg een balletje vulling in het midden en breng de punten samen. Bevestig de randen goed aan elkaar door de lucht te verdrijven. (Het is moeilijk om een kleinere hoeveelheid klaar te maken: vries de rest in).
5
Bak de wontons ± 3 min. in de olie op 160°C en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer er 3 per persoon, met de zoetzure saus, fijne slierten wortelen (met een schilmesje gesneden) en munt.