1
Fruit de gesnipperde uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg na 2 min. de quinoa en 4,5 dl water toe (3 x het volume van de quinoa). Breng aan de kook en laat gedurende 25 min. heel zachtjes pruttelen.
2
Snijd het preiwit intussen in 3 en snijd elk stuk overlangs in 2. Kook 10 min. in kokend gezouten water. Kook de radijzen afzonderlijk 2 min. in kokend gezouten water.
3
Gril de makreelfilets op een matig vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie. Reken 3 min. met de velkant naar onder en 1 min. voor de andere kant. Kruid met peper en zout.
4
Voeg de ontdooide erwtjes in de risotto toe, vervolgens de boter en de geraspte parmigiano. Laat 2 min. rusten en meng. Voeg de prei en de gehalveerde radijzen toe. Breng verder op smaak.
5
Dien de risotto heel warm op, leg er de makreelfilets bovenop en tast toe.
1
Fruit de gesnipperde uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg na 2 min. de quinoa en 4,5 dl water toe (3 x het volume van de quinoa). Breng aan de kook en laat gedurende 25 min. heel zachtjes pruttelen.
2
Snijd het preiwit intussen in 3 en snijd elk stuk overlangs in 2. Kook 10 min. in kokend gezouten water. Kook de radijzen afzonderlijk 2 min. in kokend gezouten water.
3
Gril de makreelfilets op een matig vuurtje, in een braadpan met de rest van de olijfolie. Reken 3 min. met de velkant naar onder en 1 min. voor de andere kant. Kruid met peper en zout.
4
Voeg de ontdooide erwtjes in de risotto toe, vervolgens de boter en de geraspte parmigiano. Laat 2 min. rusten en meng. Voeg de prei en de gehalveerde radijzen toe. Breng verder op smaak.
5
Dien de risotto heel warm op, leg er de makreelfilets bovenop en tast toe.