Bak de kipfilets gedurende 15 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Bestrooi ze aan de 2 kanten met kipkruiden.
2
Rasp de bloemkool intussen volledig met een grove rasp boven een grote slakom, tot bloemkoolkruimels die op griesmeel lijken (of snijd hem in stukken en hak ze in de hakmolen). Voeg de gehalveerde kerstomaten toe, het sap van 1 1/2 citroen, 1,5 dl olijfolie en de fijngehakte peterselie (of munt). Spoel de kikkererwten onder koud water, voeg ze toe, kruid met zout en meng.
3
Breng de kip verder op smaak, snijd ze in reepjes en serveer warm of koud met de taboulé.
1
Bak de kipfilets gedurende 15 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Bestrooi ze aan de 2 kanten met kipkruiden.
2
Rasp de bloemkool intussen volledig met een grove rasp boven een grote slakom, tot bloemkoolkruimels die op griesmeel lijken (of snijd hem in stukken en hak ze in de hakmolen). Voeg de gehalveerde kerstomaten toe, het sap van 1 1/2 citroen, 1,5 dl olijfolie en de fijngehakte peterselie (of munt). Spoel de kikkererwten onder koud water, voeg ze toe, kruid met zout en meng.
3
Breng de kip verder op smaak, snijd ze in reepjes en serveer warm of koud met de taboulé.
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 144 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,9 g
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 144 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,9 g