1
Schil de onderkant van de asperges en breek het harde uiteinde. Doe alle restjes in een steelpan met 6,5 dl water en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg de quinoa toe en de gefilterde aspergebouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen (voeg op het einde van de kooktijd indien nodig een beetje warm water toe).
3
Fruit intussen het hele, gepelde en licht geplette teentje knoflook in een heel grote braadpan, met 2 el olijfolie, de tijm en enkele slierten citroenzeste. Voeg de asperges na 2 min. toe en fruit ze naargelang hun dikte 8 à 12 min. op een heel zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Roer de boter in stukken, de parmigiano en 200 g kwark onder de gare quinoa. Voeg de gehakte peterselie toe, het sap van de citroen en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met de asperges, en lepel 1 el kwark in elk bord.
1
Schil de onderkant van de asperges en breek het harde uiteinde. Doe alle restjes in een steelpan met 6,5 dl water en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg de quinoa toe en de gefilterde aspergebouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen (voeg op het einde van de kooktijd indien nodig een beetje warm water toe).
3
Fruit intussen het hele, gepelde en licht geplette teentje knoflook in een heel grote braadpan, met 2 el olijfolie, de tijm en enkele slierten citroenzeste. Voeg de asperges na 2 min. toe en fruit ze naargelang hun dikte 8 à 12 min. op een heel zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Roer de boter in stukken, de parmigiano en 200 g kwark onder de gare quinoa. Voeg de gehakte peterselie toe, het sap van de citroen en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met de asperges, en lepel 1 el kwark in elk bord.