Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuinoarisotto met asperges, citroen en faisselle
Delhaize logo
  • Quinoarisotto met asperges, citroen en faisselle
    C

Quinoarisotto met asperges, citroen en faisselle

door Line Couvreur
Quinoarisotto met asperges, citroen en faisselleC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bussel groene asperge
  • 4 sjalotten
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 biocitroen
  • 3 takjes tijm
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 320 g quinoa
  • 300 g kwark
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 1 groentebouillonblokje
  • 6 el olijfolie
  • 40 g melkerijboter
  • peper
  • zout
  • 1 bussel groene asperge
  • 4 sjalotten
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 biocitroen
  • 3 takjes tijm
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 320 g quinoa
  • 300 g kwark
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 1 groentebouillonblokje
  • 6 el olijfolie
  • 40 g melkerijboter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Schil de onderkant van de asperges en breek het harde uiteinde. Doe alle restjes in een steelpan met 6,5 dl water en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg de quinoa toe en de gefilterde aspergebouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen (voeg op het einde van de kooktijd indien nodig een beetje warm water toe).
3
Fruit intussen het hele, gepelde en licht geplette teentje knoflook in een heel grote braadpan, met 2 el olijfolie, de tijm en enkele slierten citroenzeste. Voeg de asperges na 2 min. toe en fruit ze naargelang hun dikte 8 à 12 min. op een heel zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Roer de boter in stukken, de parmigiano en 200 g kwark onder de gare quinoa. Voeg de gehakte peterselie toe, het sap van de citroen en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met de asperges, en lepel 1 el kwark in elk bord.
1
Schil de onderkant van de asperges en breek het harde uiteinde. Doe alle restjes in een steelpan met 6,5 dl water en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Voeg de quinoa toe en de gefilterde aspergebouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen (voeg op het einde van de kooktijd indien nodig een beetje warm water toe).
3
Fruit intussen het hele, gepelde en licht geplette teentje knoflook in een heel grote braadpan, met 2 el olijfolie, de tijm en enkele slierten citroenzeste. Voeg de asperges na 2 min. toe en fruit ze naargelang hun dikte 8 à 12 min. op een heel zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Roer de boter in stukken, de parmigiano en 200 g kwark onder de gare quinoa. Voeg de gehakte peterselie toe, het sap van de citroen en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met de asperges, en lepel 1 el kwark in elk bord.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 12,1 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 12,1 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 8,7 g
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Quinoa | Kookbuiltjes
    Bosto Quinoa | Kookbuiltjes
    2 × 4 x 75 gr
    5
    05
    Verse hoevekaas | Kwark
    Rians Verse hoevekaas | Kwark
    500 gr
    5
    09
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
    3+1 gratis
    2
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €40,59