1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in kokend water. Strooi er de rijst bij zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitleken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met 7 el olijfolie en de zaāatar.
4
Meng de yoghurt met de pitasaus, peper en zout.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Schep de rijst- en groentemix in de sauteerpan met de uien en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
7
Serveer de rijst met de falafels, de saus en 1 citroenpartje.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in kokend water. Strooi er de rijst bij zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitleken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met 7 el olijfolie en de zaāatar.
4
Meng de yoghurt met de pitasaus, peper en zout.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Schep de rijst- en groentemix in de sauteerpan met de uien en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
7
Serveer de rijst met de falafels, de saus en 1 citroenpartje.