Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken rijst met groenten, falafels en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Gebakken rijst met groenten, falafels en yoghurtsaus
    B

Gebakken rijst met groenten, falafels en yoghurtsaus

Gebakken rijst met groenten, falafels en yoghurtsausB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 400 g falafel
  • 1 broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 80 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 250 g basmatirijst
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 2 el pitasaus
  • 8 el olijfolie
  • 2 el zaā€™atar
  • peper
  • zout
  • 400 g falafel
  • 1 broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 80 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 250 g basmatirijst
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 2 el pitasaus
  • 8 el olijfolie
  • 2 el zaā€™atar
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in kokend water. Strooi er de rijst bij zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitleken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met 7 el olijfolie en de zaā€™atar.
4
Meng de yoghurt met de pitasaus, peper en zout.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Schep de rijst- en groentemix in de sauteerpan met de uien en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
7
Serveer de rijst met de falafels, de saus en 1 citroenpartje.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in kokend water. Strooi er de rijst bij zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitleken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met 7 el olijfolie en de zaā€™atar.
4
Meng de yoghurt met de pitasaus, peper en zout.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Schep de rijst- en groentemix in de sauteerpan met de uien en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
7
Serveer de rijst met de falafels, de saus en 1 citroenpartje.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,7 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,7 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3ā‚¬
Hoofdgerecht