⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDahl met gebraden kip en Indische kruiden
Delhaize logo
  • Dahl met gebraden kip en Indische kruiden
    B

Dahl met gebraden kip en Indische kruiden

door Line Couvreur
Dahl met gebraden kip en Indische kruidenB
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 biokippendrumettes
  • 400 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel koriander
  • 200 g rode linzen
  • 240 g langkorrelrijst
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 1/2 el gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 el Madras curry
  • 1 kl kardemompeulen
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 2 steranijzen
  • pimentpoeder
  • zout
  • peper
  • 4 biokippendrumettes
  • 400 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel koriander
  • 200 g rode linzen
  • 240 g langkorrelrijst
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 1/2 el gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 el Madras curry
  • 1 kl kardemompeulen
  • 1/2 kl kaneelpoeder

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie in een kleine ovenschaal met de gerookte paprika, de curry, de helft van de kardemompeulen, 1 snufje pimentpoeder, 1 steranijs en zout. Masseer de kippendrumettes met dit mengsel en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe 2 el olijfolie, de kurkuma, de komijn, de tomaten, de rietsuiker en de kokosmelk in een steelpan. Voeg de rest van de kardemompeulen toe, 1 steranijs en 1 snufje pimentpoeder. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Kook de rijst en de linzen afzonderlijk, volgens de instructies op de verpakkingen.
4
Meng de linzen met de kokossaus en breng verder op smaak. Serveer met de kip en de rijst. Bestrooi met koriander en fijngehakte ontpitte rode peper.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie in een kleine ovenschaal met de gerookte paprika, de curry, de helft van de kardemompeulen, 1 snufje pimentpoeder, 1 steranijs en zout. Masseer de kippendrumettes met dit mengsel en bak ze 30 min. in de oven.
2
Doe 2 el olijfolie, de kurkuma, de komijn, de tomaten, de rietsuiker en de kokosmelk in een steelpan. Voeg de rest van de kardemompeulen toe, 1 steranijs en 1 snufje pimentpoeder. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Kook de rijst en de linzen afzonderlijk, volgens de instructies op de verpakkingen.
4
Meng de linzen met de kokossaus en breng verder op smaak. Serveer met de kip en de rijst. Bestrooi met koriander en fijngehakte ontpitte rode peper.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 19,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 11,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 19,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 11,4 g
Indiaas
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Groene linzen | Bio | Eco
Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
210 gr
Bio
    2
    09
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    45
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29
    Saus | Curry | Tandoori
    Patak's Saus | Curry | Tandoori
    450 gr
    2de tegen -50%
    2
    79
    Kruiden | Kardemom | Peulen
    Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
    11 gr
    2
    19
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    2 × 15 gr
    2
    85
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €36,03