1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de hele paprika’s gedurende 45 min. in het bovenste deel van de oven. Doe de geroosterde paprika’s in een gesloten luchtdichte pot, zo komt hun schil nadien heel gemakkelijk los.
2
Snijd de aubergine in lange dikke plakjes. Kruid ze royaal met zout en laat rusten.
3
Mix de steeltjes van het basilicum met 1 gehakt teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Snijd de courgettes in dikke schijfjes (1 cm). Verwijder het onderste deel van de asperges. Snijd de tomaten in 2, doe ze samen met de hele lente-uitjes in een grote schaal en meng er 3/4 van de olie met basilicum onder. Gril al deze groenten. Bak de aubergines als laatste: dep ze eerst droog met keukenpapier, besprenkel ze met de rest van de gearomatiseerde olie en leg ze op de grill.
5
Maak tegelijkertijd de champignons klaar: doe de hele champignons in een steelpan met de witte wijn, de ui in grote stukken, de tijm, peper, zout en het 2de teentje knoflook, gepeld en geplet. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 min. op een vrij hoog vuur koken, tot de wijn volledig is verdampt.
6
Gril de pijnboompitten op een matig vuur in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
7
Dresseer de gegrilde groenten in een grote schaal. Voeg de champignons toe, de olijven en de hele geschilde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en serveer als hoofdgerecht (4 pers.) of als voorgerecht (8 pers.). Geef er brood of grissini bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de hele paprika’s gedurende 45 min. in het bovenste deel van de oven. Doe de geroosterde paprika’s in een gesloten luchtdichte pot, zo komt hun schil nadien heel gemakkelijk los.
2
Snijd de aubergine in lange dikke plakjes. Kruid ze royaal met zout en laat rusten.
3
Mix de steeltjes van het basilicum met 1 gehakt teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Snijd de courgettes in dikke schijfjes (1 cm). Verwijder het onderste deel van de asperges. Snijd de tomaten in 2, doe ze samen met de hele lente-uitjes in een grote schaal en meng er 3/4 van de olie met basilicum onder. Gril al deze groenten. Bak de aubergines als laatste: dep ze eerst droog met keukenpapier, besprenkel ze met de rest van de gearomatiseerde olie en leg ze op de grill.
5
Maak tegelijkertijd de champignons klaar: doe de hele champignons in een steelpan met de witte wijn, de ui in grote stukken, de tijm, peper, zout en het 2de teentje knoflook, gepeld en geplet. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 min. op een vrij hoog vuur koken, tot de wijn volledig is verdampt.
6
Gril de pijnboompitten op een matig vuur in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
7
Dresseer de gegrilde groenten in een grote schaal. Voeg de champignons toe, de olijven en de hele geschilde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en serveer als hoofdgerecht (4 pers.) of als voorgerecht (8 pers.). Geef er brood of grissini bij.