Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenGroente-antipasti
Delhaize logo
  • Groente-antipasti
    A
Groente-antipastiA

Groente-antipasti

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 4 tomaten
  • 250 g kleine witte champignons
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl culinaire olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 4 tomaten
  • 250 g kleine witte champignons
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl culinaire olijfolie

Begin met koken

: 1 u
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de hele paprika’s gedurende 45 min. in het bovenste deel van de oven. Doe de geroosterde paprika’s in een gesloten luchtdichte pot, zo komt hun schil nadien heel gemakkelijk los.
2
Snijd de aubergine in lange dikke plakjes. Kruid ze royaal met zout en laat rusten.
3
Mix de steeltjes van het basilicum met 1 gehakt teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Snijd de courgettes in dikke schijfjes (1 cm). Verwijder het onderste deel van de asperges. Snijd de tomaten in 2, doe ze samen met de hele lente-uitjes in een grote schaal en meng er 3/4 van de olie met basilicum onder. Gril al deze groenten. Bak de aubergines als laatste: dep ze eerst droog met keukenpapier, besprenkel ze met de rest van de gearomatiseerde olie en leg ze op de grill.
5
Maak tegelijkertijd de champignons klaar: doe de hele champignons in een steelpan met de witte wijn, de ui in grote stukken, de tijm, peper, zout en het 2de teentje knoflook, gepeld en geplet. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 min. op een vrij hoog vuur koken, tot de wijn volledig is verdampt.
6
Gril de pijnboompitten op een matig vuur in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
7
Dresseer de gegrilde groenten in een grote schaal. Voeg de champignons toe, de olijven en de hele geschilde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en serveer als hoofdgerecht (4 pers.) of als voorgerecht (8 pers.). Geef er brood of grissini bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de hele paprika’s gedurende 45 min. in het bovenste deel van de oven. Doe de geroosterde paprika’s in een gesloten luchtdichte pot, zo komt hun schil nadien heel gemakkelijk los.
2
Snijd de aubergine in lange dikke plakjes. Kruid ze royaal met zout en laat rusten.
3
Mix de steeltjes van het basilicum met 1 gehakt teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Snijd de courgettes in dikke schijfjes (1 cm). Verwijder het onderste deel van de asperges. Snijd de tomaten in 2, doe ze samen met de hele lente-uitjes in een grote schaal en meng er 3/4 van de olie met basilicum onder. Gril al deze groenten. Bak de aubergines als laatste: dep ze eerst droog met keukenpapier, besprenkel ze met de rest van de gearomatiseerde olie en leg ze op de grill.
5
Maak tegelijkertijd de champignons klaar: doe de hele champignons in een steelpan met de witte wijn, de ui in grote stukken, de tijm, peper, zout en het 2de teentje knoflook, gepeld en geplet. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 min. op een vrij hoog vuur koken, tot de wijn volledig is verdampt.
6
Gril de pijnboompitten op een matig vuur in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
7
Dresseer de gegrilde groenten in een grote schaal. Voeg de champignons toe, de olijven en de hele geschilde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en serveer als hoofdgerecht (4 pers.) of als voorgerecht (8 pers.). Geef er brood of grissini bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 97 kcal - Vetten: 7,1 g - Koolhydraten: 4 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 2,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 97 kcal - Vetten: 7,1 g - Koolhydraten: 4 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 2,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€6,49

Gegrilde Aubergines

Delhaize

Gegrilde Aubergines

500 gr

€2,25

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Paprika | Variabele kleuren | Bio

Delhaize

Paprika | Variabele kleuren | Bio

2 × 330 gr

Bio

€5,98

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Olijven | Zwart | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Zwart | Zonder pit

180 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Casillero Del Diablo Viognier Wit

Chile

Casillero Del Diablo Viognier Wit

75 cl

€6,99

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€39,99