Recept zoekresultatenQuiche met aubergines en verse zalm
Delhaize logo
  • Quiche met aubergines en verse zalm
    B

Quiche met aubergines en verse zalm

Quiche met aubergines en verse zalmB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 aubergines
  • 2 zalmfilets van 250 g
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 6 eieren
  • 50 cl verse lichte room
  • 200 g rucola
  • 4 tomaten San Marzano
  • 2 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 3 el balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 5 el olijfolie
  • 3 el olijfolie (voor het bakken)
  • 4 aubergines
  • 2 zalmfilets van 250 g
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 6 eieren
  • 50 cl verse lichte room
  • 200 g rucola
  • 4 tomaten San Marzano
  • 2 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 3 el balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 5 el olijfolie
  • 3 el olijfolie (voor het bakken)

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Snij de aubergines in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. in een vergiet uitlekken. Dep ze met keukenpapier droog en stoof ze 15 min. in de olijfolie (voor het bakken) in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi met de provençaalse kruiden.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Snij de zalm in blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
4
Klop de eieren los met de room, peper en zout.
5
Verdeel de aubergines over de taartbodem, giet er het eimengsel bovenop en zet 30 min. in de oven.
6
Snij de tomaten in blokjes en bestrooi ze met zout, peper, de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie. Voeg de rucola toe. Goed mengen. Serveer de quiche warm met de sla.
1
Snij de aubergines in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. in een vergiet uitlekken. Dep ze met keukenpapier droog en stoof ze 15 min. in de olijfolie (voor het bakken) in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi met de provençaalse kruiden.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Snij de zalm in blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
4
Klop de eieren los met de room, peper en zout.
5
Verdeel de aubergines over de taartbodem, giet er het eimengsel bovenop en zet 30 min. in de oven.
6
Snij de tomaten in blokjes en bestrooi ze met zout, peper, de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie. Voeg de rucola toe. Goed mengen. Serveer de quiche warm met de sla.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 560; energie (kCal): 134; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1011,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 560; energie (kCal): 134; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1011,43
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Gerookt zalmhaasje | Schotland
Farne Gerookt zalmhaasje | Schotland
2 × 150 gr
-20%
7
19
€8,99
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room 40%
Inex Room 40%
3 × 20 cl
2de tegen -50%
1
95
Jonge sla | Rucola | Maxi P
Delhaize Jonge sla | Rucola | Maxi P
2 × 175 gr
2
29
Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
2
79
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Totaal:
    €41,26