⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCannelloni met tonijn à la niçoise
Delhaize logo
  • Cannelloni met tonijn à la niçoise
    B

Cannelloni met tonijn à la niçoise

Cannelloni met tonijn à la niçoiseB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 18 vers lasagneblad
  • 300 g tonijn in eigen nat (uitgelekt gewicht)
  • 500 g «Basilico» tomatensaus
  • 250 g sperziebonen
  • 4 el ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes
  • 500 g bechamelsaus
  • 6 el geraspte parmigiano
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 ciabatta nog af te bakken
  • 100 g rucola
  • zout
  • 1,5 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • 18 vers lasagneblad
  • 300 g tonijn in eigen nat (uitgelekt gewicht)
  • 500 g «Basilico» tomatensaus
  • 250 g sperziebonen
  • 4 el ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes
  • 500 g bechamelsaus
  • 6 el geraspte parmigiano
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 ciabatta nog af te bakken
  • 100 g rucola
  • zout
  • 1,5 el azijn
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 20 min + 30 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Laat de sperziebonen 6 min. in gezouten, kokend water garen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Giet de tomatensaus in een schaal, voeg de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe, de ringetjes olijven, de peterselie en de sperziebonen. Meng alles goed.
4
Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een grote ovenschaal. Leg een dikke eetlepel van de tonijnvulling in één lijn op een lasagnevel, rol op en leg in de ovenschaal. Doe dit voor alle lasagnevellen. Overgiet ze met de resterende bechamelsaus. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zorg dat de folie de saus niet raakt. Zet 20 min. in de oven, verwijder de folie en bestrooi de cannellonis met de geraspte parmezaan. Verhoog de temperatuur tot 210°C en zet nog 10 min. in de oven.
5
Giet de olijfolie en de azijn op de rucola, voeg een snuifje zout toe en meng. Serveer de rucola bij de cannelloni, samen met het brood.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Laat de sperziebonen 6 min. in gezouten, kokend water garen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Giet de tomatensaus in een schaal, voeg de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe, de ringetjes olijven, de peterselie en de sperziebonen. Meng alles goed.
4
Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een grote ovenschaal. Leg een dikke eetlepel van de tonijnvulling in één lijn op een lasagnevel, rol op en leg in de ovenschaal. Doe dit voor alle lasagnevellen. Overgiet ze met de resterende bechamelsaus. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zorg dat de folie de saus niet raakt. Zet 20 min. in de oven, verwijder de folie en bestrooi de cannellonis met de geraspte parmezaan. Verhoog de temperatuur tot 210°C en zet nog 10 min. in de oven.
5
Giet de olijfolie en de azijn op de rucola, voeg een snuifje zout toe en meng. Serveer de rucola bij de cannelloni, samen met het brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 740,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 740,46
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lasagne | Eieren
Delhaize Lasagne | Eieren
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Tonijn | Olijfolie
Rio Mare Tonijn | Olijfolie
2 x 160 gr
Promo
7
19
Saus | Basilicum
Delhaize Saus | Basilicum
500 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2+1 gratis
2
99
Saus | Béchamel | Verse room | Licht
Balade Saus | Béchamel | Verse room | Licht
2 × 30 cl
6
49
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Ciabatta natuur
Delhaize Ciabatta natuur
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€34,49