⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze
    A

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijze

Koolvis in tomatensaus op Italiaanse wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 250 g gemelli
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g rucola
  • peper
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • 130 g gesneden groene olijven
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 250 g gemelli
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g rucola
  • peper
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • 130 g gesneden groene olijven

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de helft van de olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
2
Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
3
Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
4
Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
5
Kook de pasta intussen «al dente».
6
Overgiet de rucola met de rest van de olijfolie, de azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
7
Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.
1
Verwarm de helft van de olie in een grote sauteuse en stoof de gehakte ui 5 min op zacht vuur. Voeg de geperste looktenen toe en de oregano, roer 1 min, doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Laat 15 min op heel zacht vuur sudderen.
2
Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
3
Laat de vooraf ontdooide visfilets voorzichtig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.
4
Doe de olijven bij in de sauteuse, meng en breng op smaak met peper en zout. Leg er de stukken vis bovenop en kruid ze lichtjes met peper en zout. Dek af en laat 5 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min rusten.
5
Kook de pasta intussen «al dente».
6
Overgiet de rucola met de rest van de olijfolie, de azijn en voeg een beetje zout toe, meng.
7
Serveer de vis in de saus met de pasta en de rucolasalade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 669,29
Italiaans
Lactose vrij
Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Colin
675 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
1
25
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Pasta | Italiaans | La Pennetta
Armando Pasta | Italiaans | La Pennetta
500 gr
2+2 gratis
2
19
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Rucola
    Delhaize Rucola
    100 gr
    1
    29
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Olijven | Groen | Ontpit
    Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2
    59

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Totaal:
    €17,24