Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRumsteaks met sjalotten
Delhaize logo
  • Rumsteaks met sjalotten

Rumsteaks met sjalotten

Rumsteaks met sjalotten
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 rumsteaks
  • 15 cl rode wijn
  • 3 sjalotten
  • 1 kg krielaardappelen
  • 300 g fijnproeverssla
  • 3 kl kalfsfond (poeder)
  • fleur de sel
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 3 el cognac of whisky
  • 1 snufje gedroogde rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 7 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 dikke klont boter
  • 4 rumsteaks
  • 15 cl rode wijn
  • 3 sjalotten
  • 1 kg krielaardappelen
  • 300 g fijnproeverssla
  • 3 kl kalfsfond (poeder)
  • fleur de sel
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 3 el cognac of whisky
  • 1 snufje gedroogde rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 7 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 dikke klont boter

Begin met koken

: 30 min
1
Neem de rumsteakjes uit de koelkast.
2
Snipper de sjalotten fijn. Laat de boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan. Dek af en laat 15 min stoven op zacht vuur.
3
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van je keuze.
4
Giet de cognac en de rode wijn op de sjalotten, laat voor ¾ inkoken op vrij hoog vuur. Voeg dan het water toe, het bindmiddel en de kalfsfond, laat zachtjes sudderen.
5
Bak de aardappelen in een grote pan met 2 el olijfolie, de rozemarijn en de fleur de sel (op het einde toe te voegen).
6
Maak de sla klaar met 4 el olie, de azijn en zout.
7
Verwarm een braadpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met de rest van de olijfolie en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 min 30 sec aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout.
8
Breng de saus op smaak met peper en zout en dien ze meteen op met de rumsteaks, de aardappelen en de sla.
1
Neem de rumsteakjes uit de koelkast.
2
Snipper de sjalotten fijn. Laat de boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan. Dek af en laat 15 min stoven op zacht vuur.
3
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van je keuze.
4
Giet de cognac en de rode wijn op de sjalotten, laat voor ¾ inkoken op vrij hoog vuur. Voeg dan het water toe, het bindmiddel en de kalfsfond, laat zachtjes sudderen.
5
Bak de aardappelen in een grote pan met 2 el olijfolie, de rozemarijn en de fleur de sel (op het einde toe te voegen).
6
Maak de sla klaar met 4 el olie, de azijn en zout.
7
Verwarm een braadpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met de rest van de olijfolie en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 min 30 sec aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout.
8
Breng de saus op smaak met peper en zout en dien ze meteen op met de rumsteaks, de aardappelen en de sla.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Château Dame de Montrose 2012
FR BORDEAUX SAINT ESTEPHE Château Dame de Montrose 2012
37,5 cl
-40%
11
39
€18,99
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Krielaardappelen
    Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
    2
    89
    Trio van sla | Kluit
    Delhaize Trio van sla | Kluit
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    25
    Fond | Kalf | Bruin
    Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    29
    20C J&B  WHISKY
    J&B 20C J&B WHISKY
    20 cl
    10
    89
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Totaal:
    €51,59