1
Neem de rumsteakjes uit de koelkast.
2
Snipper de sjalotten fijn. Laat de boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan. Dek af en laat 15 min stoven op zacht vuur.
3
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van je keuze.
4
Giet de cognac en de rode wijn op de sjalotten, laat voor ¾ inkoken op vrij hoog vuur. Voeg dan het water toe, het bindmiddel en de kalfsfond, laat zachtjes sudderen.
5
Bak de aardappelen in een grote pan met 2 el olijfolie, de rozemarijn en de fleur de sel (op het einde toe te voegen).
6
Maak de sla klaar met 4 el olie, de azijn en zout.
7
Verwarm een braadpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met de rest van de olijfolie en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 min 30 sec aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout.
8
Breng de saus op smaak met peper en zout en dien ze meteen op met de rumsteaks, de aardappelen en de sla.
1
Neem de rumsteakjes uit de koelkast.
2
Snipper de sjalotten fijn. Laat de boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan. Dek af en laat 15 min stoven op zacht vuur.
3
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van je keuze.
4
Giet de cognac en de rode wijn op de sjalotten, laat voor ¾ inkoken op vrij hoog vuur. Voeg dan het water toe, het bindmiddel en de kalfsfond, laat zachtjes sudderen.
5
Bak de aardappelen in een grote pan met 2 el olijfolie, de rozemarijn en de fleur de sel (op het einde toe te voegen).
6
Maak de sla klaar met 4 el olie, de azijn en zout.
7
Verwarm een braadpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met de rest van de olijfolie en leg ze in de hete pan. Bak ze 1 min 30 sec aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout.
8
Breng de saus op smaak met peper en zout en dien ze meteen op met de rumsteaks, de aardappelen en de sla.