1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er gedurende 1 u de hele zoete aardappelen in.
2
Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Schil de zoete aardappelen. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelschillen over en laat ze 30 min. in het onderste deel van de oven drogen.
3
Rol het gehakt tot dikke balletjes (2 stuks/pers.). Bak ze kort rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter en de geriste tijm. Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 15 min. in de oven (dus wanneer de schillen 15 min. aan het bakken zijn).
4
Fruit de gehakte rode ui gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in de braadpan van de balletjes. Overgiet met de porto en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij en laat op een matig vuurtje inkoken.
5
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Mix ze met de tahini, 50 g boter, peper en zout tot een gladde puree. Warm de puree lichtjes op.
6
Breng de saus verder op smaak en schep er de balletjes bij. Serveer met de puree, de aardappelchips en de rucola (meng deze met de olijfolie en een beetje zout).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er gedurende 1 u de hele zoete aardappelen in.
2
Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Schil de zoete aardappelen. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelschillen over en laat ze 30 min. in het onderste deel van de oven drogen.
3
Rol het gehakt tot dikke balletjes (2 stuks/pers.). Bak ze kort rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter en de geriste tijm. Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 15 min. in de oven (dus wanneer de schillen 15 min. aan het bakken zijn).
4
Fruit de gehakte rode ui gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in de braadpan van de balletjes. Overgiet met de porto en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij en laat op een matig vuurtje inkoken.
5
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Mix ze met de tahini, 50 g boter, peper en zout tot een gladde puree. Warm de puree lichtjes op.
6
Breng de saus verder op smaak en schep er de balletjes bij. Serveer met de puree, de aardappelchips en de rucola (meng deze met de olijfolie en een beetje zout).