Recept zoekresultatenPuree en chips van zoete aardappelen, balletjes en tijm
Delhaize logo
  • Puree en chips van zoete aardappelen, balletjes en tijm
    C

Puree en chips van zoete aardappelen, balletjes en tijm

Puree en chips van zoete aardappelen, balletjes en tijmC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola
  • 2 takjes tijm
  • 1 kg grote zoete aardappelen
  • 1 dl rode porto
  • 2,2 dl verse lichte kalfsfond
  • 2 el tahini
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola
  • 2 takjes tijm
  • 1 kg grote zoete aardappelen
  • 1 dl rode porto
  • 2,2 dl verse lichte kalfsfond
  • 2 el tahini
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min. (+ 1 uur kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er gedurende 1 u de hele zoete aardappelen in.
2
Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Schil de zoete aardappelen. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelschillen over en laat ze 30 min. in het onderste deel van de oven drogen.
3
Rol het gehakt tot dikke balletjes (2 stuks/pers.). Bak ze kort rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter en de geriste tijm. Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 15 min. in de oven (dus wanneer de schillen 15 min. aan het bakken zijn).
4
Fruit de gehakte rode ui gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in de braadpan van de balletjes. Overgiet met de porto en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij en laat op een matig vuurtje inkoken.
5
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Mix ze met de tahini, 50 g boter, peper en zout tot een gladde puree. Warm de puree lichtjes op.
6
Breng de saus verder op smaak en schep er de balletjes bij. Serveer met de puree, de aardappelchips en de rucola (meng deze met de olijfolie en een beetje zout).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er gedurende 1 u de hele zoete aardappelen in.
2
Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Schil de zoete aardappelen. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelschillen over en laat ze 30 min. in het onderste deel van de oven drogen.
3
Rol het gehakt tot dikke balletjes (2 stuks/pers.). Bak ze kort rondom goudbruin, in een braadpan met 20 g boter en de geriste tijm. Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 15 min. in de oven (dus wanneer de schillen 15 min. aan het bakken zijn).
4
Fruit de gehakte rode ui gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in de braadpan van de balletjes. Overgiet met de porto en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij en laat op een matig vuurtje inkoken.
5
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Mix ze met de tahini, 50 g boter, peper en zout tot een gladde puree. Warm de puree lichtjes op.
6
Breng de saus verder op smaak en schep er de balletjes bij. Serveer met de puree, de aardappelchips en de rucola (meng deze met de olijfolie en een beetje zout).
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 195 kcal – Vetten: 12 g – Koolhydraten: 11,9 g - Vezels: 2 g – Eiwitten: 7,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 195 kcal – Vetten: 12 g – Koolhydraten: 11,9 g - Vezels: 2 g – Eiwitten: 7,5 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Zoete aardappel | Kubus
Delhaize Zoete aardappel | Kubus
4 × 300 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
19
Ruby | Porto
Sandeman Ruby | Porto
75 cl
-20%
7
83
€9,79
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Totaal:
+/-€41,18