Delhaize logo
  • Kreeftensaus
    C

Kreeftensaus

door Jeroen De Pauw
KreeftensausC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • karkas van 1 grote gekookte kreeft (of 2 kleine)
  • 1 sjalot
  • 4 dl kreeftfond
  • 1 dl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 60 g boter
  • peper
  • zout
  • karkas van 1 grote gekookte kreeft (of 2 kleine)
  • 1 sjalot
  • 4 dl kreeftfond
  • 1 dl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 60 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 5 min. kooktijd
1
Hak heel het binnenste van de kop van de kreeft grof. Fruit het op een vrij hoog vuur, in een steelpan met het gehakte sjalotje en 20 g boter. Blus met de cognac en laat 1 min. inkoken. Voeg de kreeftenfond en het tomatenconcentraat toe, breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur met ⅓ inkoken.
2
Giet de bereiding in de beker van de blender of de mixer. Voeg 40 g boter toe en mix zo fijn mogelijk. Filter door een fijne puntzeef, giet opnieuw in de steelpan en breng verder op smaak.
3
Serveer met visgerechten, ravioli …
1
Hak heel het binnenste van de kop van de kreeft grof. Fruit het op een vrij hoog vuur, in een steelpan met het gehakte sjalotje en 20 g boter. Blus met de cognac en laat 1 min. inkoken. Voeg de kreeftenfond en het tomatenconcentraat toe, breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur met ⅓ inkoken.
2
Giet de bereiding in de beker van de blender of de mixer. Voeg 40 g boter toe en mix zo fijn mogelijk. Filter door een fijne puntzeef, giet opnieuw in de steelpan en breng verder op smaak.
3
Serveer met visgerechten, ravioli …
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 0,3 g - Eiwitten: 0,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 0,3 g - Eiwitten: 0,6 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bisque de homard

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl
9
49
Tomaten | Concentraat | Bio
Delhaize Tomaten | Concentraat | Bio
140 gr
Bio
    0
    88
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €13,75