⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGevulde butternut met noten en linzen, gegrilde groenten en rodewijnsaus
Delhaize logo
  • Gevulde butternut met noten en linzen, gegrilde groenten en rodewijnsaus
    B

Gevulde butternut met noten en linzen, gegrilde groenten en rodewijnsaus

door Loïc Van Impe
Gevulde butternut met noten en linzen, gegrilde groenten en rodewijnsausB
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 butternut (pompoen)
  • 1 bussel rapen
  • 250 g bruine champignons
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 400 g linzen uit blik
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g walnoten
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 40 g basmatirijst
  • 100 g brood
  • 1 dl rode wijn
  • 5 cl witte azijn
  • 4 dl groentefond
  • 9 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 butternut (pompoen)
  • 1 bussel rapen
  • 250 g bruine champignons
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 400 g linzen uit blik
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g walnoten
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 40 g basmatirijst
  • 100 g brood
  • 1 dl rode wijn
  • 5 cl witte azijn
  • 4 dl groentefond
  • 9 el olijfolie

Begin met koken

: 55 min. + 45 min. kooktijd
1
Snijd de ongeschilde aardappelen in 4, overgiet ze volledig met koud water, breng aan de kook, voeg de azijn toe en kook de aardappelen 20 min.
2
Snijd de butternut overlangs in 2. Verwijder de pitjes en snijd een stukje weg van de onderkant van één van de helften om ze te stabiliseren. Hol de butternuthelften uit met een parisiennelepel tot 2 ‘schalen’ van ± 1 cm dikte. Hak het vruchtvlees grof en fruit het 15 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190°C.
4
Snijd de champignons en de geschilde rapen in 2. Doe ze in een grote ovenschaal en voeg de ingekorte lente-uitjes toe (bewaar het groen). Besprenkel met 4 el olijfolie, kruid met peper, zout en bestrooi met rozemarijn.
5
Laat de linzen uitlekken en spoel ze. Schep er het verkruimelde brood, de grofgehakte noten en de geperste teentjes knoflook bij. Snipper het groen van de lente-uitjes en meng het onder de vulling, samen met het gekookte butternutvruchtvlees en de rijst. Breng verder op smaak. Vul de schalen met deze bereiding, voeg ze samen en bind ze vast. Leg de butternut in een ovenschaal en smeer hem lichtjes in met olie.
6
Giet de gekookte aardappelen af en bestrijk ze langs alle kanten met de resterende olijfolie. Kruid ze met peper, zout en schik ze rond de butternut. Zet de schaal in de oven. Schuif ook de groenteschaal in de oven, onder de butternut. Bak alles 45 min.
7
Giet de groentefond en de rode wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat op een matig vuurtje met 1/3 inkoken. Breng verder op smaak. Serveer bij de butternut en de gegrilde groenten.
1
Snijd de ongeschilde aardappelen in 4, overgiet ze volledig met koud water, breng aan de kook, voeg de azijn toe en kook de aardappelen 20 min.
2
Snijd de butternut overlangs in 2. Verwijder de pitjes en snijd een stukje weg van de onderkant van één van de helften om ze te stabiliseren. Hol de butternuthelften uit met een parisiennelepel tot 2 ‘schalen’ van ± 1 cm dikte. Hak het vruchtvlees grof en fruit het 15 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190°C.
4
Snijd de champignons en de geschilde rapen in 2. Doe ze in een grote ovenschaal en voeg de ingekorte lente-uitjes toe (bewaar het groen). Besprenkel met 4 el olijfolie, kruid met peper, zout en bestrooi met rozemarijn.
5
Laat de linzen uitlekken en spoel ze. Schep er het verkruimelde brood, de grofgehakte noten en de geperste teentjes knoflook bij. Snipper het groen van de lente-uitjes en meng het onder de vulling, samen met het gekookte butternutvruchtvlees en de rijst. Breng verder op smaak. Vul de schalen met deze bereiding, voeg ze samen en bind ze vast. Leg de butternut in een ovenschaal en smeer hem lichtjes in met olie.
6
Giet de gekookte aardappelen af en bestrijk ze langs alle kanten met de resterende olijfolie. Kruid ze met peper, zout en schik ze rond de butternut. Zet de schaal in de oven. Schuif ook de groenteschaal in de oven, onder de butternut. Bak alles 45 min.
7
Giet de groentefond en de rode wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat op een matig vuurtje met 1/3 inkoken. Breng verder op smaak. Serveer bij de butternut en de gegrilde groenten.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 116 kcal - Vetten: 4,7 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 116 kcal - Vetten: 4,7 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,7 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht