1
Gril de aubergines gedurende 25 min. op een hete barbecue en draai ze regelmatig om. Let op, laat ze niet aanbranden: het vruchtvlees moet lekker mals zijn.
2
Doe intussen de yoghurt, de feta en een beetje citroensap en/of citroenzeste in een kleine slakom. Voeg de tahini en de olijfolie toe, plet de feta met een vork en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de boter in een kleine braadpan tot hij begint te schuimen. Voeg de geraspte teentjes knoflook toe, gevolgd door de zonnebloempitten, de sesamzaadjes, zout en Espelettepeper naar eigen smaak. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi kleurt.
4
Dresseer de yoghurtsaus op een dienschotel, snijd de aubergines door, open ze en leg ze er bovenop. Besprenkel met de gekruide boter, werk af met korianderblaadjes en geraspte citroenzeste. Aan tààààfel!
1
Gril de aubergines gedurende 25 min. op een hete barbecue en draai ze regelmatig om. Let op, laat ze niet aanbranden: het vruchtvlees moet lekker mals zijn.
2
Doe intussen de yoghurt, de feta en een beetje citroensap en/of citroenzeste in een kleine slakom. Voeg de tahini en de olijfolie toe, plet de feta met een vork en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de boter in een kleine braadpan tot hij begint te schuimen. Voeg de geraspte teentjes knoflook toe, gevolgd door de zonnebloempitten, de sesamzaadjes, zout en Espelettepeper naar eigen smaak. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi kleurt.
4
Dresseer de yoghurtsaus op een dienschotel, snijd de aubergines door, open ze en leg ze er bovenop. Besprenkel met de gekruide boter, werk af met korianderblaadjes en geraspte citroenzeste. Aan tààààfel!