⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHartige pannenkoek met champignons en spiegelei
Delhaize logo
  • Hartige pannenkoek met champignons en spiegelei
    A

Hartige pannenkoek met champignons en spiegelei

Hartige pannenkoek met champignons en spiegeleiA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g champignonmengeling
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 8 stengels bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 eieren
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 100 g boekweitmeel (voor het deeg)
  • 50 g tarwebloem (voor het deeg)
  • 1 ei (voor het deeg)
  • 2,5 dl melk (voor het deeg)
  • 28 g gezouten boter (voor het deeg)
  • zout (voor het deeg)
  • 600 g champignonmengeling
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 8 stengels bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 eieren
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 100 g boekweitmeel (voor het deeg)
  • 50 g tarwebloem (voor het deeg)
  • 1 ei (voor het deeg)
  • 2,5 dl melk (voor het deeg)
  • 28 g gezouten boter (voor het deeg)

Begin met koken

: 25 min.
1
Maak het deeg bij voorkeur de dag voordien. Meng hiervoor de tarwebloem met de boekweitmeel en zout en maak een kuiltje. Hierin breek je het ei en voeg je de gesmolten boter en een beetje melk toe. Roer dit in het kuiltje tot een gebonden deeg en voeg terug wat melk toe en roer er bloem door. Ga zo door tot alle melk is gemengd met alle bloem. Laat het deeg een nacht afgedekt rusten.
2
Kuis de champignons, hak de halve chilipeper en de platte peterselie fijn.
3
Verwarm in een antikleefpan 2 el olijfolie en bak er de champignons in op een hoog vuur. Voeg de gehakte chilipeper en platte peterselie toe, maar hou nog wat over voor de afwerking. Pers er de teen look bij. Roerbak gedurende 2 min. tot de champignons zo goed als gaar zijn en fris het geheel op met het sap van 1/2 citroen.
4
Verwarm nu in een zo groot mogelijke koekenpan (anti-kleef), gebruik een beetje van de resterende olijfolie om de pan in te vetten. Schep er een lepel deeg in en verdeel het onmiddellijk over de volledige oppervlakte. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot wanneer je hem kan draaien. Onmiddellijk breek je een ei in het midden van je reeds gebakken kant en voeg hier 1/4 van de reeds gebakken champignons aan toe. Let er wel op dat de dooier intact blijft. Plooi de kanten om tot een pakketje en laat de pannenkoek nog even verder garen op een zacht vuur tot het eiwit gaar is. Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie en fijngehakte bieslook.
5
Maak op deze manier de volgende 3 pannenkoeken.
1
Maak het deeg bij voorkeur de dag voordien. Meng hiervoor de tarwebloem met de boekweitmeel en zout en maak een kuiltje. Hierin breek je het ei en voeg je de gesmolten boter en een beetje melk toe. Roer dit in het kuiltje tot een gebonden deeg en voeg terug wat melk toe en roer er bloem door. Ga zo door tot alle melk is gemengd met alle bloem. Laat het deeg een nacht afgedekt rusten.
2
Kuis de champignons, hak de halve chilipeper en de platte peterselie fijn.
3
Verwarm in een antikleefpan 2 el olijfolie en bak er de champignons in op een hoog vuur. Voeg de gehakte chilipeper en platte peterselie toe, maar hou nog wat over voor de afwerking. Pers er de teen look bij. Roerbak gedurende 2 min. tot de champignons zo goed als gaar zijn en fris het geheel op met het sap van 1/2 citroen.
4
Verwarm nu in een zo groot mogelijke koekenpan (anti-kleef), gebruik een beetje van de resterende olijfolie om de pan in te vetten. Schep er een lepel deeg in en verdeel het onmiddellijk over de volledige oppervlakte. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot wanneer je hem kan draaien. Onmiddellijk breek je een ei in het midden van je reeds gebakken kant en voeg hier 1/4 van de reeds gebakken champignons aan toe. Let er wel op dat de dooier intact blijft. Plooi de kanten om tot een pakketje en laat de pannenkoek nog even verder garen op een zacht vuur tot het eiwit gaar is. Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie en fijngehakte bieslook.
5
Maak op deze manier de volgende 3 pannenkoeken.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 141 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 141 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,6 g
Belgisch
Vegetarisch
Diner
Alle seizoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloem | Boekweitmeel | Bio
Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
1 kg
Bio
    6
    15
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €21,27