1
Maak het deeg bij voorkeur de dag voordien. Meng hiervoor de tarwebloem met de boekweitmeel en zout en maak een kuiltje. Hierin breek je het ei en voeg je de gesmolten boter en een beetje melk toe. Roer dit in het kuiltje tot een gebonden deeg en voeg terug wat melk toe en roer er bloem door. Ga zo door tot alle melk is gemengd met alle bloem. Laat het deeg een nacht afgedekt rusten.
2
Kuis de champignons, hak de halve chilipeper en de platte peterselie fijn.
3
Verwarm in een antikleefpan 2 el olijfolie en bak er de champignons in op een hoog vuur. Voeg de gehakte chilipeper en platte peterselie toe, maar hou nog wat over voor de afwerking. Pers er de teen look bij. Roerbak gedurende 2 min. tot de champignons zo goed als gaar zijn en fris het geheel op met het sap van 1/2 citroen.
4
Verwarm nu in een zo groot mogelijke koekenpan (anti-kleef), gebruik een beetje van de resterende olijfolie om de pan in te vetten. Schep er een lepel deeg in en verdeel het onmiddellijk over de volledige oppervlakte. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot wanneer je hem kan draaien. Onmiddellijk breek je een ei in het midden van je reeds gebakken kant en voeg hier 1/4 van de reeds gebakken champignons aan toe. Let er wel op dat de dooier intact blijft. Plooi de kanten om tot een pakketje en laat de pannenkoek nog even verder garen op een zacht vuur tot het eiwit gaar is. Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie en fijngehakte bieslook.
5
Maak op deze manier de volgende 3 pannenkoeken.
1
Maak het deeg bij voorkeur de dag voordien. Meng hiervoor de tarwebloem met de boekweitmeel en zout en maak een kuiltje. Hierin breek je het ei en voeg je de gesmolten boter en een beetje melk toe. Roer dit in het kuiltje tot een gebonden deeg en voeg terug wat melk toe en roer er bloem door. Ga zo door tot alle melk is gemengd met alle bloem. Laat het deeg een nacht afgedekt rusten.
2
Kuis de champignons, hak de halve chilipeper en de platte peterselie fijn.
3
Verwarm in een antikleefpan 2 el olijfolie en bak er de champignons in op een hoog vuur. Voeg de gehakte chilipeper en platte peterselie toe, maar hou nog wat over voor de afwerking. Pers er de teen look bij. Roerbak gedurende 2 min. tot de champignons zo goed als gaar zijn en fris het geheel op met het sap van 1/2 citroen.
4
Verwarm nu in een zo groot mogelijke koekenpan (anti-kleef), gebruik een beetje van de resterende olijfolie om de pan in te vetten. Schep er een lepel deeg in en verdeel het onmiddellijk over de volledige oppervlakte. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot wanneer je hem kan draaien. Onmiddellijk breek je een ei in het midden van je reeds gebakken kant en voeg hier 1/4 van de reeds gebakken champignons aan toe. Let er wel op dat de dooier intact blijft. Plooi de kanten om tot een pakketje en laat de pannenkoek nog even verder garen op een zacht vuur tot het eiwit gaar is. Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie en fijngehakte bieslook.
5
Maak op deze manier de volgende 3 pannenkoeken.