Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuinoa burrito bowl
Delhaize logo
  • Quinoa burrito bowl
    C

Quinoa burrito bowl

Quinoa burrito bowlC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 200 g plant-based gehakt
  • 1 avocado
  • 200 g kerstomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 blik (150 g) crispy mais
  • 120 g zwarte bonen (netto, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g quinoa
  • 4 tortilla’s met volkorentarwe
  • 100 g zure room
  • 4 el olijfolie
  • 2 el burritokruiden
  • peper
  • zout
  • 200 g plant-based gehakt
  • 1 avocado
  • 200 g kerstomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 blik (150 g) crispy mais
  • 120 g zwarte bonen (netto, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g quinoa
  • 4 tortilla’s met volkorentarwe
  • 100 g zure room
  • 4 el olijfolie
  • 2 el burritokruiden
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de tortilla’s in met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met zout. Stapel ze en snijd ze in 8 driehoeken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de tortilladriehoeken over en bak ze 8 à 10 min. in de oven goudbruin. Laat volledig afkoelen.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3
Plet de avocado met 1 el olijfolie, zout, peper en het sap van de halve citroen.
4
Snijd de kerstomaten in 4, hak de halve rode ui en hak ook enkele koriandersteeltjes. Meng er het sap van de halve limoen, peper en zout onder.
5
Fruit het gehakt met 1 el olijfolie en de burritokruiden. Voeg de gespoelde en uitgelekte zwarte bonen toe, samen met de uitgelekte mais. Fruit 1 min., voeg de quinoa toe en meng nog 1 min. op een vrij hoog vuur.
6
Verdeel de bereiding over 2 diepe borden. Voeg de tomatensalsa toe, guacamole en zure room. Bestrooi met koriander en serveer met de tortillachips.
7
Tip: Zet Tabasco en/of limoenpartjes op tafel om je bowl meer pit te geven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de tortilla’s in met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met zout. Stapel ze en snijd ze in 8 driehoeken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de tortilladriehoeken over en bak ze 8 à 10 min. in de oven goudbruin. Laat volledig afkoelen.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3
Plet de avocado met 1 el olijfolie, zout, peper en het sap van de halve citroen.
4
Snijd de kerstomaten in 4, hak de halve rode ui en hak ook enkele koriandersteeltjes. Meng er het sap van de halve limoen, peper en zout onder.
5
Fruit het gehakt met 1 el olijfolie en de burritokruiden. Voeg de gespoelde en uitgelekte zwarte bonen toe, samen met de uitgelekte mais. Fruit 1 min., voeg de quinoa toe en meng nog 1 min. op een vrij hoog vuur.
6
Verdeel de bereiding over 2 diepe borden. Voeg de tomatensalsa toe, guacamole en zure room. Bestrooi met koriander en serveer met de tortillachips.
7
Tip: Zet Tabasco en/of limoenpartjes op tafel om je bowl meer pit te geven.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g : Energie : 177 kcal - Vetten : 10,7 g - Koolhydraten : 3,6 g - Vezels : 2,9 g - Eiwitten : 4,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 177 kcal - Vetten : 10,7 g - Koolhydraten : 3,6 g - Vezels : 2,9 g - Eiwitten : 4,9 g
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Avocado
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Vegan
De Vegetarische Slager Gehakt | Vegan
200 gr
2de tegen -50%
4
55
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Maïs | Sweet
Delhaize Maïs | Sweet
285 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Zwarte bonen
Bonduelle Zwarte bonen
2 x 65 gr
3
19
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Tortilla | Mini
    Santa Maria Tortilla | Mini
    200 gr
    -10% voor 3
    2
    49
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Fajita | Seasoning Mix
    Santa Maria Fajita | Seasoning Mix
    28 gr
    -10% voor 3
    1
    45

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €24,93