Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenButternutrisotto met pancetta en erwtjes
Delhaize logo
  • Butternutrisotto met pancetta en erwtjes
    C

Butternutrisotto met pancetta en erwtjes

door Jeroen De Pauw
Butternutrisotto met pancetta en erwtjesC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g pancetta carbonara
  • 1,2 kg butternutpompoenen
  • 2 uien
  • 150 g doperwten
  • 200 g carnarolirijst
  • 50 g parmigiano
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 el biogroentebouillon in poeder
  • 60 g boter
  • peper
  • zout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 1,2 kg butternutpompoenen
  • 2 uien
  • 150 g doperwten
  • 200 g carnarolirijst
  • 50 g parmigiano
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 el biogroentebouillon in poeder
  • 60 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 50 min. kooktijd
1
Schil de butternut en snijd hem in blokjes. Hak 1 ui grof. Fruit alles 2 min. in een stoofpan met 20 g boter. Voeg de kalfsfond toe, 8 dl water en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen. Mix fijn en breng verder op smaak.
2
Bak de pancetta in een stoofpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet gesmolten is. Voeg 1 fijngehakte ui toe en fruit nog 2 min. op een matig vuurtje. Houd 4 el van deze bereiding apart voor de afwerking. Strooi de rijst in de stoofpan, meng 2 min., giet er 1 dl water bij en roer de aanbaksels goed los. Voeg 5 dl soep toe en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen, terwijl je af en toe mengt.
3
Haal de stoofpan van het vuur, voeg 40 g boter toe en laat 2 min. rusten. Spoel intussen de erwtjes onder warm water. Meng ze samen met de rest van de uipancettamix en de parmigiano onder de risotto. Breng verder op smaak en dien meteen op.
1
Schil de butternut en snijd hem in blokjes. Hak 1 ui grof. Fruit alles 2 min. in een stoofpan met 20 g boter. Voeg de kalfsfond toe, 8 dl water en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen. Mix fijn en breng verder op smaak.
2
Bak de pancetta in een stoofpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet gesmolten is. Voeg 1 fijngehakte ui toe en fruit nog 2 min. op een matig vuurtje. Houd 4 el van deze bereiding apart voor de afwerking. Strooi de rijst in de stoofpan, meng 2 min., giet er 1 dl water bij en roer de aanbaksels goed los. Voeg 5 dl soep toe en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen, terwijl je af en toe mengt.
3
Haal de stoofpan van het vuur, voeg 40 g boter toe en laat 2 min. rusten. Spoel intussen de erwtjes onder warm water. Meng ze samen met de rest van de uipancettamix en de parmigiano onder de risotto. Breng verder op smaak en dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 128 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 9,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 128 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 9,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Italiaans
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut
1.2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
99
Erwtjes | Veld
Bonduelle Erwtjes | Veld
150 gr
2
89
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€24,64