Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPreisoep met kaasquenelles
Delhaize logo
  • Preisoep met kaasquenelles

Preisoep met kaasquenelles

Preisoep met kaasquenelles
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 aardappel
  • 2 Berlin hotdogworsten
  • 2 eieren
  • 1 blaadje laurier
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 20 g parmigiano
  • 2 preistengels
  • 6 sneetjes wit brood (het broodkruim)
  • 1 ui
  • 1,5 l water
  • 2 brins takjes verse tijm
  • 1 aardappel
  • 2 Berlin hotdogworsten
  • 2 eieren
  • 1 blaadje laurier
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 20 g parmigiano
  • 2 preistengels
  • 6 sneetjes wit brood (het broodkruim)
  • 1 ui
  • 1,5 l water
  • 2 brins takjes verse tijm

Begin met koken

: 15 min + 20 min kooktijd
1
Snipper de ui fijn en fruit in olijfolie. Schil de aardappel. Snijd de preistengels en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen. Bevochtig met het water en voeg de kippenbouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm toe. Laat 20 min koken. Haal de laurier en de tijm uit de pot en mix tot een gladde soep.
2
Maak de kaasquenelles: meng de parmigiano in de blender met het broodkruim, de eieren en de bladpeterselie. Kruid bij met peper en zout. Draai met behulp van twee lepels quenelles van het mengsel. Breng water aan de kook en pocheer de quenelles één voor één 3 min in het water, dat je net onder het kookpunt houdt.
3
Snijd de hotdogworsten in schijfjes.
4
Verdeel de soep in kommen en garneer met de schijfjes worst en een quenelle.
1
Snipper de ui fijn en fruit in olijfolie. Schil de aardappel. Snijd de preistengels en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen. Bevochtig met het water en voeg de kippenbouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm toe. Laat 20 min koken. Haal de laurier en de tijm uit de pot en mix tot een gladde soep.
2
Maak de kaasquenelles: meng de parmigiano in de blender met het broodkruim, de eieren en de bladpeterselie. Kruid bij met peper en zout. Draai met behulp van twee lepels quenelles van het mengsel. Breng water aan de kook en pocheer de quenelles één voor één 3 min in het water, dat je net onder het kookpunt houdt.
3
Snijd de hotdogworsten in schijfjes.
4
Verdeel de soep in kommen en garneer met de schijfjes worst en een quenelle.
Nutritionele informatie
Energie: 291 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Frankfurter worsten
Delhaize Frankfurter worsten
280 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
85
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
-10% voor 3
2
15
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Broodjes | Glutenvrij
Schär Broodjes | Glutenvrij
4 × 350 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
5
49
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
5
79
Totaal:
€51,02