⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBouillon met jonge primeurgroenten
Delhaize logo
  • Bouillon met jonge primeurgroenten

Bouillon met jonge primeurgroenten

Bouillon met jonge primeurgroenten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • peterselie
  • extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool
  • 1/2 theelepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...)
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1/2 prei
  • 6 takjes selder
  • 1 soepkip
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 wortelen
  • peterselie
  • extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool
  • 1/2 theelepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...)
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1/2 prei
  • 6 takjes selder
  • 1 soepkip
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 wortelen

Begin met koken

1
Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Bind tijm, laurier en peterselie samen tot een ’bouquet garni’.
2
Snijd de soepkip in stukken. Giet het water in een grote pan en doe er de groenten, kruiden en stukken kip bij. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Zeef de bouillon.
3
Snijd de schoongemaakte extra groenten heel fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Giet er een scheutje bouillon over en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet er 1 liter van de bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngehakte groene kruiden.
1
Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Bind tijm, laurier en peterselie samen tot een ’bouquet garni’.
2
Snijd de soepkip in stukken. Giet het water in een grote pan en doe er de groenten, kruiden en stukken kip bij. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Zeef de bouillon.
3
Snijd de schoongemaakte extra groenten heel fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Giet er een scheutje bouillon over en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet er 1 liter van de bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngehakte groene kruiden.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Prei | Fijngesneden
    Delhaize Prei | Fijngesneden
    300 gr
    2de tegen -50%
    1
    69
    Groene selder | Verpakt
    Delhaize Groene selder | Verpakt
    1 st
    1
    55
    Braadkip | Halal
    Delhaize Braadkip | Halal
    +/- 1,15 kg
    +/-€
    5
    85
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Zachte uien | Verpakt
    Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    2
    99
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Totaal:
    +/-€26,93