Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPompoensoep met tijm en wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
    B

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakkenB
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • fleur de sel
  • 16 grote Bourgondische wijngaardslakken in blik
  • 1/2 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 600 g pompoen
  • 4 takjes tijm
  • fleur de sel
  • 16 grote Bourgondische wijngaardslakken in blik
  • 1/2 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 600 g pompoen
  • 4 takjes tijm

Begin met koken

1
Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe de knoflook en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
2
Neem dan de knoflook en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
3
Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
4
Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.
5
Dressez dans des assiettes creuses une bonne louche de potage et disposez 4 escargots au centre de l’assiette.
6
Décorez d’un brin de thym frais et servez immédiatement.
1
Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe de knoflook en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
2
Neem dan de knoflook en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
3
Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
4
Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.
5
Dressez dans des assiettes creuses une bonne louche de potage et disposez 4 escargots au centre de l’assiette.
6
Décorez d’un brin de thym frais et servez immédiatement.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 81; energie (kCal): 19; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 83,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 81; energie (kCal): 19; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 83,18
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Escargots | Op Bourgondische wijze
Delhaize Escargots | Op Bourgondische wijze
2 × 125 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
5
59
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Melk | Magere
Delhaize Melk | Magere
6 x 50 cl
4
09
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Pompoenblokjes
Delhaize Pompoenblokjes
2 × 400 gr
2
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€28,78