Recept zoekresultatenKabeljauw op mediterrane wijze
Delhaize logo
  • Kabeljauw op mediterrane wijze

Kabeljauw op mediterrane wijze

Kabeljauw op mediterrane wijze
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke courgette
  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 g parmezaanpoeder
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 3 Romatomaten
  • 4 stukken kabeljauw van 120g
  • 1 witte ui
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke courgette
  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 g parmezaanpoeder
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 3 Romatomaten
  • 4 stukken kabeljauw van 120g
  • 1 witte ui
  • 100 g zwarte olijven

Begin met koken

1
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als ze warm is, de bodem van de pan bestrooien met de kaas. Een minuut laten bakken, vervolgens met een houten lepel mengen tot een soort van knapperig paneermeel. Doe in een bord en laat afkoelen.
2
Pel de ui(en) en hak deze in schijfjes. Schil de courgette(s), verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes en verwijder daarbij de te harde kern.
3
Doe de olijfolie in een bakpan en laat daarin gedurende 2 minuten de ui slinken, samen met de look. Doe er vervolgens de witte wijn, de tomaten en de courgette bij. Laat 5 minuten koken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de gehakte bladpeterselie en de olijven bij.
4
Leg de stukken kabeljauw in een glazen schotel. Doe er zout en peper op en doe er folie over. Kook ongeveer 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van de dikte van de filets (het vlees moet vlot loskomen).
5
Schik op elk bord een stuk kabeljauw, een portie gebakken groenten en bestrooi met de krokante parmezaan.
1
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als ze warm is, de bodem van de pan bestrooien met de kaas. Een minuut laten bakken, vervolgens met een houten lepel mengen tot een soort van knapperig paneermeel. Doe in een bord en laat afkoelen.
2
Pel de ui(en) en hak deze in schijfjes. Schil de courgette(s), verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes en verwijder daarbij de te harde kern.
3
Doe de olijfolie in een bakpan en laat daarin gedurende 2 minuten de ui slinken, samen met de look. Doe er vervolgens de witte wijn, de tomaten en de courgette bij. Laat 5 minuten koken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de gehakte bladpeterselie en de olijven bij.
4
Leg de stukken kabeljauw in een glazen schotel. Doe er zout en peper op en doe er folie over. Kook ongeveer 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van de dikte van de filets (het vlees moet vlot loskomen).
5
Schik op elk bord een stuk kabeljauw, een portie gebakken groenten en bestrooi met de krokante parmezaan.
Nutritionele informatie
Energie: 226 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2
99

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€38,53

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.