⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree
Delhaize logo
  • Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree

Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree

Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 cl arachideolie
  • fleur de sel
  • 1 el groene peper in pekel
  • 600 g hindefilet
  • 1 bol knolselder
  • 30 cl magere melk
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 1 cm)
  • 6 verse vijgen
  • 5 cl arachideolie
  • fleur de sel
  • 1 el groene peper in pekel
  • 600 g hindefilet
  • 1 bol knolselder
  • 30 cl magere melk
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 1 cm)
  • 6 verse vijgen

Begin met koken

1
Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
2
Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
3
Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
4
Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
5
Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
6
Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
7
Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.
1
Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
2
Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
3
Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
4
Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
5
Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
6
Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
7
Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.
Nutritionele informatie
Energie: 308 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Hinde | Boutgebraad
Delhaize Hinde | Boutgebraad
+/- 750 gr
+/-€
25
49
Knolselderblokjes
Delhaize Knolselderblokjes
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
15
Melk | Magere
Delhaize Melk | Magere
6 x 50 cl
4
09
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Zachte Vijgen Op Siroop
    Delhaize Zachte Vijgen Op Siroop
    250 gr
    5
    55

    Reeds in je keuken

    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Totaal:
      +/-€46,05