1
Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
2
Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
3
Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
4
Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
5
Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
6
Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
7
Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.
1
Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
2
Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
3
Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
4
Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
5
Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
6
Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
7
Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.