1
Snipper de prei, de courgette, de venkel en de dragon heel fijn. Fruit ze 2 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Besprenkel met vermout, laat voor de helft inkoken en giet er de room bij. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Schep ze bij de groenten en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel een laag grof zout over de bodem van een ovenschaal. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en leg ze in de schaal. (Ja, inderdaad, het zout dient gewoon om de mosselen te stabiliseren!) Garneer de mosselen met de groentebereiding en bestrooi ze met geraspte gruyère.
4
Bak enkele minuten goudbruin onder de grill. Hoelang exact, is moeilijk in te schatten: het hangt echt af van je oven, dus houd het goed in het oog! Serveer warm, bij het aperitief.
1
Snipper de prei, de courgette, de venkel en de dragon heel fijn. Fruit ze 2 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Besprenkel met vermout, laat voor de helft inkoken en giet er de room bij. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Schep ze bij de groenten en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel een laag grof zout over de bodem van een ovenschaal. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en leg ze in de schaal. (Ja, inderdaad, het zout dient gewoon om de mosselen te stabiliseren!) Garneer de mosselen met de groentebereiding en bestrooi ze met geraspte gruyère.
4
Bak enkele minuten goudbruin onder de grill. Hoelang exact, is moeilijk in te schatten: het hangt echt af van je oven, dus houd het goed in het oog! Serveer warm, bij het aperitief.