⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade met Averbodepeperkoektoastjes en geitenkaas
Delhaize logo
  • Salade met Averbodepeperkoektoastjes en geitenkaas
    C

Salade met Averbodepeperkoektoastjes en geitenkaas

Salade met Averbodepeperkoektoastjes en geitenkaasC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 peer
  • 5 gedroogde vijgen
  • 1 bussel bieslook
  • 1/3 Averbodepeperkoek
  • 4 Rocamadour geitenkaasjes
  • 1 el Xérèsazijn
  • 3 kl honing
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 peer
  • 5 gedroogde vijgen
  • 1 bussel bieslook
  • 1/3 Averbodepeperkoek
  • 4 Rocamadour geitenkaasjes
  • 1 el Xérèsazijn
  • 3 kl honing
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de Romeinse sla in stukken van 6 cm, de peer in kleine blokjes, de gedroogde vijgen in stukken en de fijngesnipperde bieslook in een slakom.
2
Snijd de Averbodepeperkoek in 4 sneetjes van ± 1,5 cm dikte. Bedek het ovenrooster met bakpapier en verdeel er de peperkoeksneetjes over. Leg er telkens 1 Rocamadour op, besprenkel ze met ½ kl honing en een scheutje olijfolie en kruid ze met peper. Schuif ± 5 min. in de oven, tot de peperkoek mooi getoast is en de kaas smeltend.
3
Maak de vinaigrette: meng de mosterd op oude wijze, de azijn, 1 kl honing, het zout, de peper, de Espelettepeper en 3 el olijfolie. Overgiet er de salade mee en meng.
4
Serveer de salade in grote borden, voeg de gehalveerde toastjes toe en laat het smaken.
5
Tip: Vervang tijdens het seizoen de gedroogde vijgen door 4 verse vijgen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de Romeinse sla in stukken van 6 cm, de peer in kleine blokjes, de gedroogde vijgen in stukken en de fijngesnipperde bieslook in een slakom.
2
Snijd de Averbodepeperkoek in 4 sneetjes van ± 1,5 cm dikte. Bedek het ovenrooster met bakpapier en verdeel er de peperkoeksneetjes over. Leg er telkens 1 Rocamadour op, besprenkel ze met ½ kl honing en een scheutje olijfolie en kruid ze met peper. Schuif ± 5 min. in de oven, tot de peperkoek mooi getoast is en de kaas smeltend.
3
Maak de vinaigrette: meng de mosterd op oude wijze, de azijn, 1 kl honing, het zout, de peper, de Espelettepeper en 3 el olijfolie. Overgiet er de salade mee en meng.
4
Serveer de salade in grote borden, voeg de gehalveerde toastjes toe en laat het smaken.
5
Tip: Vervang tijdens het seizoen de gedroogde vijgen door 4 verse vijgen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 16,7 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 3,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 16,7 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 3,1 g
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
2de tegen -50%
Bio
    2
    99
    Zachte Vijgen Op Siroop
    Delhaize Zachte Vijgen Op Siroop
    250 gr
    5
    55
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Koek | Honing
    Delhaize Koek | Honing
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    85
    Geitenkaas | Rocamadour | AOC
    Taste of Inspirations Geitenkaas | Rocamadour | AOC
    2 x 35 gr
    3
    49
    Azijn | Xérès
    Taste of Inspirations Azijn | Xérès
    25 cl
    1
    89
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €24,73