Recept zoekresultatenPizza bianca met vier kazen
Delhaize logo
  • Pizza bianca met vier kazen
    D

Pizza bianca met vier kazen

door Jeroen De Pauw
Pizza bianca met vier kazenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 takjes tijm
  • 2 pizzadeeg
  • 150 g feta
  • 1 mozzarella di bufala
  • 200 g geraspte emmental
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 3 dl volle melk
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • zout
  • 4 takjes tijm
  • 2 pizzadeeg
  • 150 g feta
  • 1 mozzarella di bufala
  • 200 g geraspte emmental
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 3 dl volle melk
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 2x15 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Smelt de boter in een steelpan, op een zacht vuurtje. Bestuif met bloem en meng 2 min. met een klopper. Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng al mengend aan de kook. Laat 2 min. indikken en haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de geraspte emmental toe, kruid met zout en, naar eigen smaak, met nootmuskaat en chili.
2
Rol de pizzadegen uit en bestrijk ze met de saus. Verdeel de verkruimelde feta over ¼ van elke pizza en doe dit ook met de mozzarella in kleine stukken, de geraspte parmigiano en de rest van de geraspte emmental. Kruid met peper en bestrooi met de geriste tijm. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 15 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
3
Dien heel warm op, met een groen slaatje.
4
Tip: Werk je pizza’s af met een beetje rucola of basilicum als je er in huis hebt. Gebruik naar eigen smaak andere kazen van het Kleine Leeuwtjes-gamma: geitenkaasbuche, roquefort, brie...
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Smelt de boter in een steelpan, op een zacht vuurtje. Bestuif met bloem en meng 2 min. met een klopper. Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng al mengend aan de kook. Laat 2 min. indikken en haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de geraspte emmental toe, kruid met zout en, naar eigen smaak, met nootmuskaat en chili.
2
Rol de pizzadegen uit en bestrijk ze met de saus. Verdeel de verkruimelde feta over ¼ van elke pizza en doe dit ook met de mozzarella in kleine stukken, de geraspte parmigiano en de rest van de geraspte emmental. Kruid met peper en bestrooi met de geriste tijm. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 15 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
3
Dien heel warm op, met een groen slaatje.
4
Tip: Werk je pizza’s af met een beetje rucola of basilicum als je er in huis hebt. Gebruik naar eigen smaak andere kazen van het Kleine Leeuwtjes-gamma: geitenkaasbuche, roquefort, brie...
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 249 kcal - Vetten: 12,5 g - Koolhydraten: 22,8 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 10,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 249 kcal - Vetten: 12,5 g - Koolhydraten: 22,8 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 10,5 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Pizzadeeg | Klaar voor gebruik
Delhaize Pizzadeeg | Klaar voor gebruik
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Feta | Bio
Delhaize Feta | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Mozzarella | Bol
    Delhaize Mozzarella | Bol
    125 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Emmental | Geraspt
    Delhaize Emmental | Geraspt
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      2de tegen -40%
      4
      99
      Kruiden | Chili | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
      41 gr
      2de tegen -40%
      3
      29

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2de tegen -50%
      2
      39
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -40%
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -40%
      6
      35
      Totaal:
      €22,49