1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Smelt de boter in een steelpan, op een zacht vuurtje. Bestuif met bloem en meng 2 min. met een klopper. Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng al mengend aan de kook. Laat 2 min. indikken en haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de geraspte emmental toe, kruid met zout en, naar eigen smaak, met nootmuskaat en chili.
2
Rol de pizzadegen uit en bestrijk ze met de saus. Verdeel de verkruimelde feta over ¼ van elke pizza en doe dit ook met de mozzarella in kleine stukken, de geraspte parmigiano en de rest van de geraspte emmental. Kruid met peper en bestrooi met de geriste tijm. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 15 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
3
Dien heel warm op, met een groen slaatje.
4
Tip: Werk je pizza’s af met een beetje rucola of basilicum als je er in huis hebt. Gebruik naar eigen smaak andere kazen van het Kleine Leeuwtjes-gamma: geitenkaasbuche, roquefort, brie...
1
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Smelt de boter in een steelpan, op een zacht vuurtje. Bestuif met bloem en meng 2 min. met een klopper. Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng al mengend aan de kook. Laat 2 min. indikken en haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de geraspte emmental toe, kruid met zout en, naar eigen smaak, met nootmuskaat en chili.
2
Rol de pizzadegen uit en bestrijk ze met de saus. Verdeel de verkruimelde feta over ¼ van elke pizza en doe dit ook met de mozzarella in kleine stukken, de geraspte parmigiano en de rest van de geraspte emmental. Kruid met peper en bestrooi met de geriste tijm. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 15 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
3
Dien heel warm op, met een groen slaatje.
4
Tip: Werk je pizza’s af met een beetje rucola of basilicum als je er in huis hebt. Gebruik naar eigen smaak andere kazen van het Kleine Leeuwtjes-gamma: geitenkaasbuche, roquefort, brie...