⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGratin dauphinois met wortelgroenten en zoete aardappel
Delhaize logo
  • Gratin dauphinois met wortelgroenten en zoete aardappel
    C

Gratin dauphinois met wortelgroenten en zoete aardappel

Gratin dauphinois met wortelgroenten en zoete aardappelC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/4 knolselder
  • 2 gekleurde bieten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 vastkokende aardappelen (± 300 g)
  • 2 dl room met 35% v.g.
  • 2 dl volle melk
  • peper
  • zout
  • 1 dik takje salie
  • 1/4 knolselder
  • 2 gekleurde bieten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 vastkokende aardappelen (± 300 g)
  • 2 dl room met 35% v.g.
  • 2 dl volle melk
  • peper
  • zout
  • 1 dik takje salie

Begin met koken

: 25 min. (+ 40 min. kooktijd)
1
Warm de melk zachtjes op met de room, 2 geperste teentjes knoflook, de tijm, de salie, peper en zout.
2
Schil de groenten en de aardappelen en snijd ze met de mandoline in fijne plakjes.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf een ovenschaal in met 1 gehalveerd teentje knoflook. Verdeel er rijen aardappelen groenteplakjes over en wissel de kleuren af. Besprenkel met het gefilterde melk-roommengsel en schuif 40 min. in de oven. Dien heel warm op.
4
Tip: Kruid deze gratin royaal, net als alle bereidingen met aardappelen: breng gewoon het melk-roommengsel goed op smaak voor een homogeen resultaat.
1
Warm de melk zachtjes op met de room, 2 geperste teentjes knoflook, de tijm, de salie, peper en zout.
2
Schil de groenten en de aardappelen en snijd ze met de mandoline in fijne plakjes.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf een ovenschaal in met 1 gehalveerd teentje knoflook. Verdeel er rijen aardappelen groenteplakjes over en wissel de kleuren af. Besprenkel met het gefilterde melk-roommengsel en schuif 40 min. in de oven. Dien heel warm op.
4
Tip: Kruid deze gratin royaal, net als alle bereidingen met aardappelen: breng gewoon het melk-roommengsel goed op smaak voor een homogeen resultaat.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 116 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 116 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,3 g
Vegetarisch
Bijgerechten