1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg de met olie ingesmeerde rumsteaks in de hete pan en laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen. Leg de steaks op een plank en laat ze rusten.
3
Meng ondertussen het sap van de 2 limoenen met de fish sauce, de bruine suiker en de sambal.
4
Snij het vlees in sneetjes, meng ze onder de saus, dek af en laat ze minstens 30 min. in de koelkast rusten.
5
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in halve ringen. Snipper de uitjes fijn en hak de pinda’s grof. Snij de sla fijn, spoel en zwier droog.
6
Schik de rauwkost op de borden, voeg het vlees toe, bestrooi met de uitjes, de koriander en de pinda’s. Bedruip met wat marinade en serveer meteen.
1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg de met olie ingesmeerde rumsteaks in de hete pan en laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen. Leg de steaks op een plank en laat ze rusten.
3
Meng ondertussen het sap van de 2 limoenen met de fish sauce, de bruine suiker en de sambal.
4
Snij het vlees in sneetjes, meng ze onder de saus, dek af en laat ze minstens 30 min. in de koelkast rusten.
5
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in halve ringen. Snipper de uitjes fijn en hak de pinda’s grof. Snij de sla fijn, spoel en zwier droog.
6
Schik de rauwkost op de borden, voeg het vlees toe, bestrooi met de uitjes, de koriander en de pinda’s. Bedruip met wat marinade en serveer meteen.