1
Haal het vlees uit de koelkast. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
2
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met zout, het sap van de limoenen, de lente-uitjes, de geraspte gember en de koriandersteeltjes.
3
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine vierkante stukken. Verwijder de pitjes van de granaatappelen. Ontpit de komkommer en snijd hem in blokjes. Haal de pan met de gekookte quinoa van het vuur en schep er al deze ingrediënten bij, samen met 4 el marinade. Breng verder op smaak.
4
Snijd de rumsteaks in blokjes, snijd de zoete ui in stukken en rijg ze op satéstokjes. Smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan de 4 kanten, op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Haal de brochettes na het bakken nog even door de rest van de marinade.
5
Serveer de brochettes met de lauwe quinoasalade en bestrooi ze met korianderblaadjes.
1
Haal het vlees uit de koelkast. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
2
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met zout, het sap van de limoenen, de lente-uitjes, de geraspte gember en de koriandersteeltjes.
3
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine vierkante stukken. Verwijder de pitjes van de granaatappelen. Ontpit de komkommer en snijd hem in blokjes. Haal de pan met de gekookte quinoa van het vuur en schep er al deze ingrediënten bij, samen met 4 el marinade. Breng verder op smaak.
4
Snijd de rumsteaks in blokjes, snijd de zoete ui in stukken en rijg ze op satéstokjes. Smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan de 4 kanten, op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Haal de brochettes na het bakken nog even door de rest van de marinade.
5
Serveer de brochettes met de lauwe quinoasalade en bestrooi ze met korianderblaadjes.