1
Laat de zalm uitlekken en druk hem met de vingers uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen.
2
Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
3
Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
4
Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng. Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
5
Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenrol.
6
Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.
1
Laat de zalm uitlekken en druk hem met de vingers uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen.
2
Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
3
Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
4
Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng. Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
5
Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenrol.
6
Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.