1
Snijd de pistolets in 2 en garneer elke helft met 2 sneetjes gerookte zalm.
2
Breek 1 ei in een steelpan. Voeg 1 kl azijn en 1 kl water toe. Verwarm steeds kloppend op een zacht vuurtje, tot een schuimige saus zonder vloeistof op de bodem. Laat de saus vooral niet koken. Haal de pan van het vuur, voeg de koude boter in blokjes toe en klop tot een mooi geëmulgeerde saus. Breng verder op smaak en houd warm.
3
Doe 1 kl azijn in een kopje en vul het voor 2⁄3 met kokend water. Breek er 1 ei in en kook het 45 sec. op 1.000 W in de microgolfoven (of 50 sec. op 900 W). Maak intussen het volgende kopje op dezelfde manier klaar, om de eieren zo kort mogelijk na elkaar te koken. Zet de kopjes niet tegelijk in de microgolfoven: 45 sec. kooktijd zou absoluut niet genoeg zijn (dat is één van de bijzonderheden van een microgolfoven).
4
Laat de eieren één voor één uitlekken, leg ze op de pistolets en overgiet ze met saus. Werk af met zalmeitjes en kervel. Dien meteen op.
1
Snijd de pistolets in 2 en garneer elke helft met 2 sneetjes gerookte zalm.
2
Breek 1 ei in een steelpan. Voeg 1 kl azijn en 1 kl water toe. Verwarm steeds kloppend op een zacht vuurtje, tot een schuimige saus zonder vloeistof op de bodem. Laat de saus vooral niet koken. Haal de pan van het vuur, voeg de koude boter in blokjes toe en klop tot een mooi geëmulgeerde saus. Breng verder op smaak en houd warm.
3
Doe 1 kl azijn in een kopje en vul het voor 2⁄3 met kokend water. Breek er 1 ei in en kook het 45 sec. op 1.000 W in de microgolfoven (of 50 sec. op 900 W). Maak intussen het volgende kopje op dezelfde manier klaar, om de eieren zo kort mogelijk na elkaar te koken. Zet de kopjes niet tegelijk in de microgolfoven: 45 sec. kooktijd zou absoluut niet genoeg zijn (dat is één van de bijzonderheden van een microgolfoven).
4
Laat de eieren één voor één uitlekken, leg ze op de pistolets en overgiet ze met saus. Werk af met zalmeitjes en kervel. Dien meteen op.