⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMuffins met courgette, feta en gedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Muffins met courgette, feta en gedroogde tomaten
    C

Muffins met courgette, feta en gedroogde tomaten

door Jeroen De Pauw
Muffins met courgette, feta en gedroogde tomatenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 eieren
  • 1 kleine courgette
  • 120 g zongedroogde tomaten (uitgelekt gewicht)
  • 4 takjes tijm
  • 200 g feta
  • 175 g volle natuuryoghurt
  • 230 g zelfrijzende bloem
  • 8 cl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 kleine courgette
  • 120 g zongedroogde tomaten (uitgelekt gewicht)
  • 4 takjes tijm
  • 200 g feta
  • 175 g volle natuuryoghurt
  • 230 g zelfrijzende bloem
  • 8 cl olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. (+ 25 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt, de olijfolie en de eieren in een karaf. Klop de bloem, zout en de geriste tijm met een garde in een slakom tot een luchtig geheel. Maak een kuiltje in het midden, giet er de eierenmix in en meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn).
2
Hak de gedroogde tomaten en snijd de ontpitte courgette in heel kleine blokjes. Meng ze samen met de verkruimelde feta onder het deeg en breng verder op smaak.
3
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en verdeel er heel het deeg over. Bak 25 min. in de oven.
4
Dien lauw of koud op, tijdens een picknick of bij het aperitief.
5
Tip: Rasp de courgette eventueel gewoon met de grove kant van de rasp.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt, de olijfolie en de eieren in een karaf. Klop de bloem, zout en de geriste tijm met een garde in een slakom tot een luchtig geheel. Maak een kuiltje in het midden, giet er de eierenmix in en meng met een vork (het deeg hoeft niet glad te zijn).
2
Hak de gedroogde tomaten en snijd de ontpitte courgette in heel kleine blokjes. Meng ze samen met de verkruimelde feta onder het deeg en breng verder op smaak.
3
Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) en verdeel er heel het deeg over. Bak 25 min. in de oven.
4
Dien lauw of koud op, tijdens een picknick of bij het aperitief.
5
Tip: Rasp de courgette eventueel gewoon met de grove kant van de rasp.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 202 kcal - Vetten: 13,7 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 202 kcal - Vetten: 13,7 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,9 g
Vegetarisch
Snack