1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal, verdeel er 50 g boter bovenop, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Snijd de aardappelen in plakjes, zonder ze helemaal door te snijden zodat ze langs 1 kant heel blijven en leg ze rond de kip. Besprenkel elke aardappel met 1 el olijfolie, ook in de insnijdingen (open ze lichtjes) en steek er enkele laurierblaadjes in. Kruid met peper, met zout en bestrooi alles (kip en aardappelen) met de kruidenmix. Bak de kip 1 u in het onderste deel van de oven. Besprenkel ze intussen af en toe met het braadvocht.
2
Maak de groentegratin: dompel de wortelschijven en de bloemkool in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook en giet af. Spoel de groenten onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een ovenschaal. Klop de eieren met de room en de Tabasco Sriracha, kruid royaal met peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bestrooi met geraspte emmental en schuif 40 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Maak de flans: fruit de gehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg na 2 min. de helft van het gehakte spek toe en fruit op een vrij hoog vuur, tot alles bruingebakken is. Voeg de (lichtjes ontdooide) grofgehakte broccoli toe, kruid met peper, met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Verdeel over een muffinbakvorm (6 stuks). Klop de eieren met de room, peper en zout, giet ze in de bakvormen en schuif 25 min. in de oven. Snijd de rest van het spek in stukken en bak ze aan de 2 kanten in een braadpan op een matig vuurtje, tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en prik ze net voor het opdienen in de flans. Werk af met basilicumblaadjes.
4
Maak de bundeltjes: dompel de sperziebonen in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook, giet af en spoel de sperziebonen onder koud water. Vorm bundeltjes van telkens ± 12 bonen en wikkel ze in een sneetje spek. Doe ze in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid lichtjes met zout en met peper. Bak de bundeltjes op een matig vuurtje goudbruin en draai ze intussen regelmatig om.
5
Dien alles heel warm op en laat het smaken!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal, verdeel er 50 g boter bovenop, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Snijd de aardappelen in plakjes, zonder ze helemaal door te snijden zodat ze langs 1 kant heel blijven en leg ze rond de kip. Besprenkel elke aardappel met 1 el olijfolie, ook in de insnijdingen (open ze lichtjes) en steek er enkele laurierblaadjes in. Kruid met peper, met zout en bestrooi alles (kip en aardappelen) met de kruidenmix. Bak de kip 1 u in het onderste deel van de oven. Besprenkel ze intussen af en toe met het braadvocht.
2
Maak de groentegratin: dompel de wortelschijven en de bloemkool in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook en giet af. Spoel de groenten onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een ovenschaal. Klop de eieren met de room en de Tabasco Sriracha, kruid royaal met peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bestrooi met geraspte emmental en schuif 40 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Maak de flans: fruit de gehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg na 2 min. de helft van het gehakte spek toe en fruit op een vrij hoog vuur, tot alles bruingebakken is. Voeg de (lichtjes ontdooide) grofgehakte broccoli toe, kruid met peper, met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Verdeel over een muffinbakvorm (6 stuks). Klop de eieren met de room, peper en zout, giet ze in de bakvormen en schuif 25 min. in de oven. Snijd de rest van het spek in stukken en bak ze aan de 2 kanten in een braadpan op een matig vuurtje, tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en prik ze net voor het opdienen in de flans. Werk af met basilicumblaadjes.
4
Maak de bundeltjes: dompel de sperziebonen in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook, giet af en spoel de sperziebonen onder koud water. Vorm bundeltjes van telkens ± 12 bonen en wikkel ze in een sneetje spek. Doe ze in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid lichtjes met zout en met peper. Bak de bundeltjes op een matig vuurtje goudbruin en draai ze intussen regelmatig om.
5
Dien alles heel warm op en laat het smaken!