⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden kip met hasselbackaardappelen, groentegratin en boontjes in spek
Delhaize logo
  • Gebraden kip met hasselbackaardappelen, groentegratin en boontjes in spek
    B

Gebraden kip met hasselbackaardappelen, groentegratin en boontjes in spek

door Gema Gomez
Gebraden kip met hasselbackaardappelen, groentegratin en boontjes in spekB
Makkelijk
> 60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 braadkip
  • 50 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 6 grote bloemige aardappelen (van 200 g)
  • 6 el olijfolie
  • 20 kleine laurierblaadjes
  • 2 el kiptandoorikruiden
  • peper
  • zout
  • 1 braadkip
  • 50 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 6 grote bloemige aardappelen (van 200 g)
  • 6 el olijfolie
  • 20 kleine laurierblaadjes
  • 2 el kiptandoorikruiden
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u 15 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal, verdeel er 50 g boter bovenop, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Snijd de aardappelen in plakjes, zonder ze helemaal door te snijden zodat ze langs 1 kant heel blijven en leg ze rond de kip. Besprenkel elke aardappel met 1 el olijfolie, ook in de insnijdingen (open ze lichtjes) en steek er enkele laurierblaadjes in. Kruid met peper, met zout en bestrooi alles (kip en aardappelen) met de kruidenmix. Bak de kip 1 u in het onderste deel van de oven. Besprenkel ze intussen af en toe met het braadvocht.
2
Maak de groentegratin: dompel de wortelschijven en de bloemkool in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook en giet af. Spoel de groenten onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een ovenschaal. Klop de eieren met de room en de Tabasco Sriracha, kruid royaal met peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bestrooi met geraspte emmental en schuif 40 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Maak de flans: fruit de gehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg na 2 min. de helft van het gehakte spek toe en fruit op een vrij hoog vuur, tot alles bruingebakken is. Voeg de (lichtjes ontdooide) grofgehakte broccoli toe, kruid met peper, met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Verdeel over een muffinbakvorm (6 stuks). Klop de eieren met de room, peper en zout, giet ze in de bakvormen en schuif 25 min. in de oven. Snijd de rest van het spek in stukken en bak ze aan de 2 kanten in een braadpan op een matig vuurtje, tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en prik ze net voor het opdienen in de flans. Werk af met basilicumblaadjes.
4
Maak de bundeltjes: dompel de sperziebonen in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook, giet af en spoel de sperziebonen onder koud water. Vorm bundeltjes van telkens ± 12 bonen en wikkel ze in een sneetje spek. Doe ze in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid lichtjes met zout en met peper. Bak de bundeltjes op een matig vuurtje goudbruin en draai ze intussen regelmatig om.
5
Dien alles heel warm op en laat het smaken!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal, verdeel er 50 g boter bovenop, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Snijd de aardappelen in plakjes, zonder ze helemaal door te snijden zodat ze langs 1 kant heel blijven en leg ze rond de kip. Besprenkel elke aardappel met 1 el olijfolie, ook in de insnijdingen (open ze lichtjes) en steek er enkele laurierblaadjes in. Kruid met peper, met zout en bestrooi alles (kip en aardappelen) met de kruidenmix. Bak de kip 1 u in het onderste deel van de oven. Besprenkel ze intussen af en toe met het braadvocht.
2
Maak de groentegratin: dompel de wortelschijven en de bloemkool in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook en giet af. Spoel de groenten onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een ovenschaal. Klop de eieren met de room en de Tabasco Sriracha, kruid royaal met peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bestrooi met geraspte emmental en schuif 40 min. in het bovenste deel van de oven.
3
Maak de flans: fruit de gehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg na 2 min. de helft van het gehakte spek toe en fruit op een vrij hoog vuur, tot alles bruingebakken is. Voeg de (lichtjes ontdooide) grofgehakte broccoli toe, kruid met peper, met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Verdeel over een muffinbakvorm (6 stuks). Klop de eieren met de room, peper en zout, giet ze in de bakvormen en schuif 25 min. in de oven. Snijd de rest van het spek in stukken en bak ze aan de 2 kanten in een braadpan op een matig vuurtje, tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en prik ze net voor het opdienen in de flans. Werk af met basilicumblaadjes.
4
Maak de bundeltjes: dompel de sperziebonen in een kookpot kokend water. Breng opnieuw aan de kook, giet af en spoel de sperziebonen onder koud water. Vorm bundeltjes van telkens ± 12 bonen en wikkel ze in een sneetje spek. Doe ze in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid lichtjes met zout en met peper. Bak de bundeltjes op een matig vuurtje goudbruin en draai ze intussen regelmatig om.
5
Dien alles heel warm op en laat het smaken!
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 148 kcal - Vetten: 10.8 g - Koolhydraten: 5.2 g - Vezels: 1.5 g - Eiwitten: 6.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 148 kcal - Vetten: 10.8 g - Koolhydraten: 5.2 g - Vezels: 1.5 g - Eiwitten: 6.5 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht