Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPortobello’s met jasmijnrijst en parmigianocrème
Delhaize logo
  • Portobello’s met jasmijnrijst en parmigianocrème
    B

Portobello’s met jasmijnrijst en parmigianocrème

door Line Couvreur
Portobello’s met jasmijnrijst en parmigianocrèmeB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 portobello paddenstoelen
  • 4 uien
  • 1 sinaasappel
  • 3 takjes tijm
  • 4 stengels bieslook
  • 4 takjes koriander of basilicum
  • 80 g Thai Jasminrijst
  • 1,2 dl room met 35% v.g.
  • 50 g parmigiano
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 35 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 8 portobello paddenstoelen
  • 4 uien
  • 1 sinaasappel
  • 3 takjes tijm
  • 4 stengels bieslook
  • 4 takjes koriander of basilicum
  • 80 g Thai Jasminrijst
  • 1,2 dl room met 35% v.g.
  • 50 g parmigiano
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 35 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd)
1
Verwarm de room op een zacht vuurtje met de parmigiano, tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met peper, laat afkoelen en laat in de koelkast opstijven.
2
Fruit de uien in reepjes in een sauteerpan met de boter. Voeg het sinaasappelsap toe, de sojasaus, de rietsuiker en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en fruit de uien 15 min. op een matig vuurtje, tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de portobello’s op, met de bolle kant naar onder. Kruid ze met zout en smeer ze lichtjes in met olie. Schuif ze 10 min. in de oven.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af en meng hem met de uien. Breng verder op smaak.
5
Vul de champignons met rijst en leg ze op de borden. Schep er een quenelle parmigianocrème bovenop, werk af met kruiden en serveer.
1
Verwarm de room op een zacht vuurtje met de parmigiano, tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met peper, laat afkoelen en laat in de koelkast opstijven.
2
Fruit de uien in reepjes in een sauteerpan met de boter. Voeg het sinaasappelsap toe, de sojasaus, de rietsuiker en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en fruit de uien 15 min. op een matig vuurtje, tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de portobello’s op, met de bolle kant naar onder. Kruid ze met zout en smeer ze lichtjes in met olie. Schuif ze 10 min. in de oven.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af en meng hem met de uien. Breng verder op smaak.
5
Vul de champignons met rijst en leg ze op de borden. Schep er een quenelle parmigianocrème bovenop, werk af met kruiden en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 115 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 115 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,1 g
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Delhaize Eetsinaas | 4ST

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Rijst | Thai | Jasmijn | Kookbuiltje
Delhaize Rijst | Thai | Jasmijn | Kookbuiltje
4 x 125 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Saus | Soja | Tamari
Saitaku Saus | Soja | Tamari
150 gr
3
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Zout | Keuken
    365 Zout | Keuken
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €21,81