1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een grote bakpan op het vuur met een klontje boter en bak de stukjes kip mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en schik ze in de ovenschaal.
3
Maak 1 wortel, de ui en de selder schoon en snijd grof. Snijd de rode peper overlangs en verwijder de pitjes. Snijd de stelen citroengras overlangs en plet ze. Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof al deze groenten even aan in de pan van de kip. Voeg de rode currypasta toe en schik de kippenbouten op de groenten. Zet de groenten en de kip net onder water (ong. 8 dl) en laat het geheel 40 min. inkoken zodat alle smaken goed opgenomen worden.
4
Snijd ondertussen de babymaïs overlangs in de helft. Schil de overige wortelen en snijd in schuine schijfjes. Wok de maïs, de wortelen en de mini-oesterzwammen beetgaar in de helft van de olijfolie gedurende 5 min. Verdeel de groenten over de gebakken kippenblokjes.
5
Haal de kippenbouten uit de bouillon en schik deze eveneens over de groenten. Zeef de kippenbouillon en houd even apart.
6
Snijd de banaan in schijfjes. Pel de teen knoflook en de sjalot en snipper fijn. Bak de banaan, knoflook en sjalot kort aan in de rest van de olijfolie. Giet 4 dl van de kippenbouillon en de kokosroom erbij en laat zo’n 5 min. inkoken. Kruid met peper en zout en mix tot je een dikke homogene saus verkrijgt. Indien de saus te lopend is, kun je een beetje roux toevoegen.
7
Overgiet de ovenschotel met de saus.
8
Dek de schotel af met het vel bladerdeeg en bestrijk met een losgeklopt ei. Bak gaar in de oven gedurende 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een grote bakpan op het vuur met een klontje boter en bak de stukjes kip mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en schik ze in de ovenschaal.
3
Maak 1 wortel, de ui en de selder schoon en snijd grof. Snijd de rode peper overlangs en verwijder de pitjes. Snijd de stelen citroengras overlangs en plet ze. Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof al deze groenten even aan in de pan van de kip. Voeg de rode currypasta toe en schik de kippenbouten op de groenten. Zet de groenten en de kip net onder water (ong. 8 dl) en laat het geheel 40 min. inkoken zodat alle smaken goed opgenomen worden.
4
Snijd ondertussen de babymaïs overlangs in de helft. Schil de overige wortelen en snijd in schuine schijfjes. Wok de maïs, de wortelen en de mini-oesterzwammen beetgaar in de helft van de olijfolie gedurende 5 min. Verdeel de groenten over de gebakken kippenblokjes.
5
Haal de kippenbouten uit de bouillon en schik deze eveneens over de groenten. Zeef de kippenbouillon en houd even apart.
6
Snijd de banaan in schijfjes. Pel de teen knoflook en de sjalot en snipper fijn. Bak de banaan, knoflook en sjalot kort aan in de rest van de olijfolie. Giet 4 dl van de kippenbouillon en de kokosroom erbij en laat zo’n 5 min. inkoken. Kruid met peper en zout en mix tot je een dikke homogene saus verkrijgt. Indien de saus te lopend is, kun je een beetje roux toevoegen.
7
Overgiet de ovenschotel met de saus.
8
Dek de schotel af met het vel bladerdeeg en bestrijk met een losgeklopt ei. Bak gaar in de oven gedurende 40 min.