⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGelakte kip met koriander
Delhaize logo
  • Gelakte kip met koriander
    A

Gelakte kip met koriander

Gelakte kip met korianderA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg scharrelkip van +/- 1,5 kg
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g gember
  • 50 g koriander
  • 2 staafjes citroengras
  • peper
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 kg scharrelkip van +/- 1,5 kg
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g gember
  • 50 g koriander
  • 2 staafjes citroengras
  • peper
  • 1 blokje gevogeltebouillon

Begin met koken

: Voorbereiding + kooktijd: 130 min
1
Snijd de kip in stukjes, laat de kipfilets op de karkas. Snijd de onderkant van het karkas en leg die opzij.
2
Bereid een bouillon met het bouillonblokje, wortel, ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3
Voeg de kippenbil en -vleugels aan de bouillon toe.
4
Verwijder de vleugels na 10 min, laat de kippenbillen koken voor minstens 1u. Hou de vleugels warm.
5
Maal de beenderen van het karkas, en bruin ze in een pot. Vul de pot dan helemaal op met de bouillon en laat die reduceren tot 1/3.
6
Bereid de filets, breng op smaak met zout en peper, voeg de gehakte koriander en gemalen citroengras toe. Leg de stukjes in een schotel, sluit hermetisch af en kook zachtjes gedurende 1 u in en voorverwarmde oven van 85 °C.
7
Snijd de gember en citroengras fijn.
8
Karameliseer de honing in een pot, blus met sojasaus en giet de gereduceerde bouillon erbij.
9
Wanneer de filets goed doorbakken zijn, lakkeer ze met de gereduceerde bouillon van honing. Doe hetzelfde voor de vleugels.
10
Ontbeen de gekookte billen. Breng op smaak met zout, peper, koriander en gehakte gember.
11
Dresseer de borden.
12
Dresser les assiettes.
1
Snijd de kip in stukjes, laat de kipfilets op de karkas. Snijd de onderkant van het karkas en leg die opzij.
2
Bereid een bouillon met het bouillonblokje, wortel, ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3
Voeg de kippenbil en -vleugels aan de bouillon toe.
4
Verwijder de vleugels na 10 min, laat de kippenbillen koken voor minstens 1u. Hou de vleugels warm.
5
Maal de beenderen van het karkas, en bruin ze in een pot. Vul de pot dan helemaal op met de bouillon en laat die reduceren tot 1/3.
6
Bereid de filets, breng op smaak met zout en peper, voeg de gehakte koriander en gemalen citroengras toe. Leg de stukjes in een schotel, sluit hermetisch af en kook zachtjes gedurende 1 u in en voorverwarmde oven van 85 °C.
7
Snijd de gember en citroengras fijn.
8
Karameliseer de honing in een pot, blus met sojasaus en giet de gereduceerde bouillon erbij.
9
Wanneer de filets goed doorbakken zijn, lakkeer ze met de gereduceerde bouillon van honing. Doe hetzelfde voor de vleugels.
10
Ontbeen de gekookte billen. Breng op smaak met zout, peper, koriander en gehakte gember.
11
Dresseer de borden.
12
Dresser les assiettes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 18,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 257,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 18,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 257,92
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€27,29