1
Vervarm de oven voor op 180°C.
2
Pers het sap uit de citroen en doe het in een schotel.
3
Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
4
Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
5
Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
6
Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
7
Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
8
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
10
Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven tot ze bruingebakken zijn.
11
Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.
1
Vervarm de oven voor op 180°C.
2
Pers het sap uit de citroen en doe het in een schotel.
3
Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
4
Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
5
Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
6
Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
7
Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
8
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
10
Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven tot ze bruingebakken zijn.
11
Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.