1
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een kleine braadpan (cocotte) met de gesnipperde ui en 4 el olijfolie. Zet het vuur lager zodra ze gekleurd zijn en voeg de fijngehakte knoflook, de oregano en het gerookte paprikapoeder toe. Laat 2 min. sudderen en voeg dan 2,5 dl water en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuurtje.
2
Neem ondertussen de chipolata's en draai er kleine gehaktballetjes van. Bak ze in 1 el olijfolie in de pan op een matig vuur.
3
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Mix de paprika's in de cocotte tot een coulis. Voeg de chipolataballetjes en de gehakte basilicum toe. Kruid naar wens.
5
Meng de saus onder de uitgelekte penne. Dien onmiddellijk op met geraspte parmezaan.
1
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een kleine braadpan (cocotte) met de gesnipperde ui en 4 el olijfolie. Zet het vuur lager zodra ze gekleurd zijn en voeg de fijngehakte knoflook, de oregano en het gerookte paprikapoeder toe. Laat 2 min. sudderen en voeg dan 2,5 dl water en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuurtje.
2
Neem ondertussen de chipolata's en draai er kleine gehaktballetjes van. Bak ze in 1 el olijfolie in de pan op een matig vuur.
3
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Mix de paprika's in de cocotte tot een coulis. Voeg de chipolataballetjes en de gehakte basilicum toe. Kruid naar wens.
5
Meng de saus onder de uitgelekte penne. Dien onmiddellijk op met geraspte parmezaan.