⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPenne met coulis van paprika en chipolataballetjes
Delhaize logo
  • Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 480 g chipolata's (8 stuks)
  • 2 rode of gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 400 g penne rigate
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 5 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el gerookte paprika
  • Peper
  • zout
  • 480 g chipolata's (8 stuks)
  • 2 rode of gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 400 g penne rigate
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 5 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el gerookte paprika
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een kleine braadpan (cocotte) met de gesnipperde ui en 4 el olijfolie. Zet het vuur lager zodra ze gekleurd zijn en voeg de fijngehakte knoflook, de oregano en het gerookte paprikapoeder toe. Laat 2 min. sudderen en voeg dan 2,5 dl water en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuurtje. 
2
Neem ondertussen de chipolata's en draai er kleine gehaktballetjes van. Bak ze in 1 el olijfolie in de pan op een matig vuur. 
3
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
4
Mix de paprika's in de cocotte tot een coulis. Voeg de chipolataballetjes en de gehakte basilicum toe. Kruid naar wens. 
5
Meng de saus onder de uitgelekte penne. Dien onmiddellijk op met geraspte parmezaan. 
1
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een kleine braadpan (cocotte) met de gesnipperde ui en 4 el olijfolie. Zet het vuur lager zodra ze gekleurd zijn en voeg de fijngehakte knoflook, de oregano en het gerookte paprikapoeder toe. Laat 2 min. sudderen en voeg dan 2,5 dl water en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuurtje. 
2
Neem ondertussen de chipolata's en draai er kleine gehaktballetjes van. Bak ze in 1 el olijfolie in de pan op een matig vuur. 
3
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
4
Mix de paprika's in de cocotte tot een coulis. Voeg de chipolataballetjes en de gehakte basilicum toe. Kruid naar wens. 
5
Meng de saus onder de uitgelekte penne. Dien onmiddellijk op met geraspte parmezaan. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolota | Kip | Bio
Delhaize Chipolota | Kip | Bio
2 × +/- 350 gr
Bio
    +/-€
    7
    00
    Paprika | Rood
    Delhaize Paprika | Rood
    1 st
    0
    99
    Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    4 x 70 gr
    3
    85
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Pasta | Penna
    Armando Pasta | Penna
    500 gr
    2+2 gratis
    2
    29
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Zachte uien | Verpakt
    Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    2
    99
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€31,41