1
Snijd de aubergine, courgette en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Ris de tijm en basilicum van de takjes. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de ui en de wortel 2 min op een matig vuur. Voeg daarna de aubergine, de courgette, de tijm en de knoflook toe. Bak nog 5 min.
2
Voeg de passata toe. Spoel de fles met 2,5 dl water en giet in de koekenpan. Verkruimel de Knorr Finesse Groenten bouillonblokjes over de pan. Laat 10 min doorkoken, voeg de room toe en breng naar wens op smaak met extra kruiden zoals Espelettepeper, peper en zout.
3
Breek de lasagnevellen in 2 en duw ze één voor één in de saus. Verdeel ze gelijk in de pan. Dek af en laat nog 15 min sudderen op het laagste vuur.
4
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Voeg ook kleine lepels ricotta toe. Kook nog 10 min door, zonder deksel. Maak enkele diepe putjes in de lasagne met een lepel om het vocht van de mozzarella op te vangen.
5
Zet de grill van je oven aan. Werk ondertussen je lasagne af met geraspte parmigiano en bak goudbruin in enkele min. Laat 5 tot 10 min rusten alvorens te serveren, afgewerkt met basilicum.
1
Snijd de aubergine, courgette en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Ris de tijm en basilicum van de takjes. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de ui en de wortel 2 min op een matig vuur. Voeg daarna de aubergine, de courgette, de tijm en de knoflook toe. Bak nog 5 min.
2
Voeg de passata toe. Spoel de fles met 2,5 dl water en giet in de koekenpan. Verkruimel de Knorr Finesse Groenten bouillonblokjes over de pan. Laat 10 min doorkoken, voeg de room toe en breng naar wens op smaak met extra kruiden zoals Espelettepeper, peper en zout.
3
Breek de lasagnevellen in 2 en duw ze één voor één in de saus. Verdeel ze gelijk in de pan. Dek af en laat nog 15 min sudderen op het laagste vuur.
4
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Voeg ook kleine lepels ricotta toe. Kook nog 10 min door, zonder deksel. Maak enkele diepe putjes in de lasagne met een lepel om het vocht van de mozzarella op te vangen.
5
Zet de grill van je oven aan. Werk ondertussen je lasagne af met geraspte parmigiano en bak goudbruin in enkele min. Laat 5 tot 10 min rusten alvorens te serveren, afgewerkt met basilicum.