Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBrochette van gehaktballetjes met tzatziki, bulgur en tomaat 
Delhaize logo
  • Brochette van gehaktballetjes met tzatziki, bulgur en tomaat 

Brochette van gehaktballetjes met tzatziki, bulgur en tomaat 

Brochette van gehaktballetjes met tzatziki, bulgur en tomaat 
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g brochettes met kippengehaktballetjes
  • 1 komkommer
  • 400 g datterinotomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  • 1 bussel dille
  • 300 g bulgur
  • 500 g Griekse yoghurt 10% vg
  • 7 el olijfolie
  • 2 kl komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • 600 g brochettes met kippengehaktballetjes
  • 1 komkommer
  • 400 g datterinotomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  • 1 bussel dille
  • 300 g bulgur
  • 500 g Griekse yoghurt 10% vg
  • 7 el olijfolie
  • 2 kl komijnpoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Rasp de komkommer met een grove rasp, bestrooi royaal met zout en laat in een vergiet staan. 
2
Fruit de gesnipperde ui 2 min. in een braadpan (cocotte) met 4 el olijfolie. Voeg de gehalveerde tomaten en de komijn toe. Meng 2 min. en voeg dan de bulgur toe en wat peper en zout. Meng goed, zet onder water en breng aan de kook. Laat 8 min. koken met het deksel erop. 
3
Bestrijk de brochettes met olijfolie en grill ze in een grillpan of op de barbecue.  
4
Knijp zoveel mogelijk water uit de geraspte komkommer. Meng met 2 el citroensap, 2 el olijfolie, de yoghurt, het geperste knoflookteentje en de fijngehakte dille. Meng goed en breng op smaak met kruiden.  
5
Serveer de brochettes met de bulgur, de tzatziki en enkele partjes citroen. 
1
Rasp de komkommer met een grove rasp, bestrooi royaal met zout en laat in een vergiet staan. 
2
Fruit de gesnipperde ui 2 min. in een braadpan (cocotte) met 4 el olijfolie. Voeg de gehalveerde tomaten en de komijn toe. Meng 2 min. en voeg dan de bulgur toe en wat peper en zout. Meng goed, zet onder water en breng aan de kook. Laat 8 min. koken met het deksel erop. 
3
Bestrijk de brochettes met olijfolie en grill ze in een grillpan of op de barbecue.  
4
Knijp zoveel mogelijk water uit de geraspte komkommer. Meng met 2 el citroensap, 2 el olijfolie, de yoghurt, het geperste knoflookteentje en de fijngehakte dille. Meng goed en breng op smaak met kruiden.  
5
Serveer de brochettes met de bulgur, de tzatziki en enkele partjes citroen. 

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Balletjes | Kip
Delhaize Balletjes | Kip
2 × 400 gr
4
49
Komkommer | Bio
Delhaize Komkommer | Bio
1 st
Bio
    1
    49
    Tomaten | San Marzano
    Delhaize Tomaten | San Marzano
    500 gr
    2
    79
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Kruiden | Dille
    Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
    4 x 75 gr
    2
    99
    Yoghurt | Grieks | 2% v.g.
    Delhaize Yoghurt | Grieks | 2% v.g.
    500 gr
    2
    09
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    -10% voor 3
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €27,16